Košarka
SPORTOVI
Košarka
Durant pokazao srednji prst

Novi poraz i sramotno ponašanje Warriorsa: Curry gađao suca i zaradio isključenje

Noć velikih šokova u NBA-u: Warriorsi su uz sramotno ponašanje svojih zvijezda izgubili od Grizzliesa, dok je Orlando s vrlo dobrim Hezonjom iznenadio Cavalierse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi doživjeli su drugi poraz u trećem ovosezonskom nastupu. Sa 111:101 svladao ih je Memphis (2-0) koji je uz LA Clipperse (2-0), San Antonio (2-0) i Houston (3-0) jedna od četiri do sada neporažene momčadi u Zapadnoj konferenciji, dok su na Istoku to samo Toronto (2-0) i Washington (2-0).

Utakmicu su obilježila isključenja i sramotno ponašanje najvećih zvijezda momčadi Warriorsa Stepha Curryja i Kevina Duranta. Curry je u jednom napadu, iznerviran jer na njemu nije dosuđen prekršaj, bacio štitnik za zube prema sucu i zaradio isključenje.

''Nisam bacio štitnik za zube na suca. Ciljam bolje od toga, bacio sam ga iz frustracije'', rekao je Curry ESPN-u nakon incidenta.

U istoj situaciji isključen je i Kevin Durant nakon što je došao tražiti pravdu za svog suigrača. Prilikom izlaska nekome u publici je pokazao srednji prst, a ta će mu neprimjerena gesta sasvim sigurno donijeti novčanu kaznu.

Curry je sličan incident napravio i u finalu 2016. kada je štitnik za zube bacio prema publici i pogodio sina jednog od suvlasnika Cleveland Cavaliersa.

Hezonja vrlo dobar u pobjedi Orlanda u Clevelandu

Orlando je s uvjerljivih 114:93 iznenađujuće slavio na gostovanju kod aktualnih NBA doprvaka iz Clevelanda, a Mario Hezonja je u toj pobjedi sudjelovao s 11 koševa i šest skokova, dok je kod domaćih debitirao Ante Žižić, koji je za šest minuta ubacio četiri koša uz četiri skoka.

Posljednju pobjedu protiv Cavsa momčad iz Orlanda ostvarila je 23. studenog 2012. godine. Od tada je Cleveland ostvario 17 uzastopnih pobjeda, što je i njima bio najduži pobjednički niz protiv bilo kojeg suparnika u NBA ligi. LeBron James i suigrači nijednom nisu vodili tijekom dvoboja, a najveća prednost Orlanda je u jednom trenutku bila čak 37 koševa. 

Dario Šarić je za 23 minute igre imao devet poena i sedam skokova, a Philadelphia je uvjerljivo poražena sa 128:94 na gostovanju u Torontu.

Miami je kao domaćin svladao Indianu sa 112:108, a Bojan Bogdanović je za gostujući sastav ubacio sedam koševa za 20 minuta igre.

Još jedan težak poraz, 130:88, doživio je Phoenix na gostovanju kod Los Angeles Clippersa. Dragan Bender je u momčadi Sunsa proveo 18 minuta u igri te ubacio tri koša uz dva skoka i dvije asistencije.

Utakmicu života posvetio preminulom ocu

Pojedinačno najbolji početak sezone ima Giannis Antetokounmpo koji je najzaslužniji što je Milwaukee (2-1) uspio pred svojim navijačima svladati Portland sa 113:110 i tako nanijeti Trail Blazersima (2-1) prvi poraz. Grčki reprezentativac je ubacio 44 koša, što mu je najbolji učinak u karijeri, no zamalo je postao tragična figura utakmice.

Na 30 sekundi prije kraja pri vodstvu Portlanda 110:109 Antetokounmpo je promašio oba slobodna bacanja. No, uslijedilo je iskupljenje. U sljedećem napadu gostiju Grk je ukrao loptu i u kontri zakucao za vodstvo Bucksa 111:110. Portlandu je ostalo još 12 sekundi za posljednju akciju u kojoj je Antetokoumnpo izblokirao pokušaj zakucavanja Jusufa Nurkića i tako donio pobjedu svojoj momčadi. Utakmic je "Greek Freak" posvetio svom ocu koji je preminuo prije početka sezone.

Uz grčkog košarkaša najbolji kod Bucksa bili su Khris Middleton sa 18 koševa i Tony Snell sa 17. Portland su sa po 26 poena predvodili Damian Lillard i C. J. McCollum, dok je Nurkić završio dvoboj sa 17 koševa i 11 skokova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider