Košarka
SPORTOVI
Košarka
Leteći Hrvati!

Zubac izveo potez večeri, Hezonja zapalio NBA: Monstruozno zakucavanje i asistencija

Hrvati su se istaknuli vrlo atraktivnim potezima u NBA ligi.

Mario Hezonja (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Čak dva mjesta u dnevnom pregledu najboljih 10 akcija NBA lige bila su rezervirana za Marija Hezonju.

Na petom mjestu ljestvice našla se njegova asistencija koja je proglašena i najboljom asistencijom večeri. Hezonja je sjajnim dodavanjem u tranziciji pronašao Aarona Gordona koji je lagano zakucao u kontri.

U sljedećoj četvrtini Hezonja je bio u ulozi zakucavača u još jednom top 10 potezu. Shelvin Mack je poslao alley-oop dodavanje s polovice igrališta, Hezonja je poletio i snažno zakucao s dvije ruke.

Hezonja je odigrao za Orlando 34 minute i postigao 12 koševa (šut za dva 4-8, trica 1-6, slobodna bacanja 1-2) uz osam skokova, četiri asistencije, dvije osvojene lopte i tri blokade. Orlando je pobijedio Dallas Maverickse 105:100, a predvodio ih je Gordon s 20 koševa.

Philadelphia 76ersi su bez Darija Šarića pobijedili Detroit Pistonse 115:108. J. J. Reddick ubacio je 25 za pobjednike, koliko i Anthony Tolliver za poražene. 

Sixersi su se ovom pobjedom izjednačili s Cleveland Cavaliersima na trećem mjestu Istoka, obje momčadi imaju omjer 48:30 te će najvjerojatnije njihov međusobni obračun u petak u Philadelphiji odlučivati koja će momčad u doigravanje s treće, a koja s četvrte pozicije. Pistonsi su pali na 37:41 i više ne mogu dostići Milwaukee Buckse koji su sa 42:36 na osmom mjestu Istoka.

Ivica Zubac je ubacio osam koševa uz šest skokova i asistencija za svoje Los Angeles Lakerse koji su u produžetku pobijedili San Antonio Spurse 122:112. Istaknuo se i atraktivnim potezom kada je Davisa Bertansa sjajnim zakucavanjem ''stavio na poster'', a u dnevnom pregledu 10 najboljih akcija ova je proglašena najboljom.

Lakersi su mogli ostvariti pobjedu i bez produžetka, ali je Josh Hart promašio polaganje na samom isteku vremena. Ipak, u dodatnih pet minuta domaće je ka pobjedi povukao rookie Kyle Kuzma pogodivši tricu, pa polaganje za vodstvo 113:108. Do kraja produžetka Lakersi su pobjegli na čak 10 razlike.

Kuzma je sa 30 poena ostvario najbolji napadački učinak karijere, dok je Kentavious Caldwell-Pope dodao 21 za pobjednike. Kod Spursa najučinkovitiji su bili LaMarcus Aldridge sa 35 poena i devet skokova te Dejounte Murray sa 23 koša i 10 skokova.

Nakon neuspješnog izleta u Los Angeles Spursi su pali na omjer pobjeda i poraza 45:34 i trenutačno dijele peto mjesto u Zapadnoj konferenciji s Oklahoma City Thunderom, no vrlo su blizu i Minnesota Timberwolvesi i New Orleans Pelicansi s po 44:34 te Denver Nuggetsi sa 43:35 i LA Clippersi sa 42:36. U borbi za doigravanje je i četvrti Utah Jazz sa 45:33. Od spomenutih sedam momčadi pet će se plasirati u doigravanje. Lakersi su sa 34:44 11. na Zapadu i sigurno neće igrati u doigravanju.

Toronto Raptorsi su s visokih 96:78 pobijedili Boston Celticse. DeMar Derozan zabio je 16 koševa, a Marcus Morris 21 za poražene. Toronto je prva momčad Istoka s omjerom 56:22, a Celticsi drugi s 53:25. Kako do kraja ligaškog dijela sezone oba sastava trebaju odigrati još po četiri susreta, samo se još teoretski može dogoditi da zamijene pozicije.

U ostalim utakmicama Miami Heat je s uvjerljivih 115:86 pobijedio Atlantu Hawks, dok su New Orleans Pelicansi pobijedili Memphis Grizzliese 123:95.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider