Košarka
SPORTOVI
Košarka
jedva ga čekaju u bostonu

Žižić dobio najviše pohvale: "Obožavam njegov potencijal"

Rijetko koji dolazak europskog košarkaša u NBA ligu se čeka kao dolazak hrvatskog centra Ante Žižića u Boston Celtics.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih generalnih menadžera (GM) NBA lige, Bostonov Danny Ainge, otvoreno je rekao da je oduševljen količinom potencijala i talenta koji posjeduje Ante Žižić, no isto tako je poručio da nije siguran hoće li ga košarkaški svijet upoznati u ligi već iduće sezone. Podsjetimo, Celticsi su prošle godine draftirali Žižića kao 23. izbor prve runde, ali su ga ostavili u Europi (Darušafaka) da stekne dodatno iskustvo igranja na visokoj razini.

Žižić je imao, odnosno još uvijek ima sjajnu sezonu u turskoj ligi, najjačoj uz španjolsku u Europi. Darušafaka igra polufinale domaćeg prvenstva protiv prvaka Europe Fenerbahčea, a Žižić je tijekom sezone bilježio vrlo lijepe brojke. U prosjeku je igrao 18 i pol minuta, te upisivao devet poena (68 posto šuta), 4.5 skokova i 0.6 blokada po susretu.

Nakon vrlo dobrih izvedbi mnogi su vjerovali da bi Žižić već iduće sezone mogao zaigrati u NBA ligi, međutim Aingeu se ne žuri s tek 20-godišnjim centrom.

"Ne želim staviti pritisak na igrače koji nikada nisu igrali u NBA ligi. Ne želim čak ni izlaziti s očekivanjima. Pričekajmo i vidjet ćemo što može. Obožavamo njegov potencijal i siguran sam da će nam jednog dana biti od velike pomoći. No kada će se to dogoditi, zaista ne znam", poručio je GM Boston Celticsa, finalista Istočne konferencije.

Celticsi bi kroz koju godinu mogli postati dominantna sila u NBA ligi. Već sada imaju jednog od najboljih trenera u liku Brada Stevensa, te jednog od najboljih bekova u ligi Isaiahu Thomasa. I ostatak momčadi je vrlo solidan, ovog ljeta imaju prvi pick na NBA draftu, te dovoljno mjesta u salary capu za dovođenje neke zvijezde. Tko zna, možda upravo Žižić bude dio momčadi koja će prekinuti dominaciju Clevelanda na Istoku NBA lige...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider