Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nesretni Boomersi

Australci opet sve prosuli: Francuska se vratila iz mrtvih i osvojila broncu

Košarkaši Francuske su u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini svladali Australiju sa 67-59...

Nicolas Batum (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaši Francuske su u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini svladali Australiju sa 67-59 (11-16, 10-14, 21-16, 25-13), obranivši tako broncu osvojenu na prethodnom SP u Španjolskoj.

Tyson Fury (Foto: AFP) Sjajan meč u Las Vegasu: Čvrsti Šveđanin gadno raskrvario Furyja divider

Australija, koja je vodila tri četvrtine i na polovici treće četvrtine imala prednost od čak 15 koševa, drugi je put na velikim natjecanjima ostala bez medalje. Na OI u Rio de Janeiru 2016. je u borbi za broncu izgubila od Španjolske.

Najbolji strijelac u redovima Francuske bio je Nando De Colo sa 19 koševa te Evan Fournier sa 16, a ključnu ulogu odigrao je u zadnjoj četvrtini s tri trice Andrew Albicy (devet koševa).

BBB-i u Bergamu 1990. (Foto: GOL.hr) Najveći neredi i neviđena ludnica: Kako su BBB-i "izgubili nevinost" i šokirali Čehe usred Italije divider

Kod Australije, koja je izgubila čak 19 lopti na utakmici, najviše je koševa zabio Joe Ingles (17), dok je Patty Mills ubacio 15.

U finalu će u 14,00 sati igrati Španjolska i Argentina. Španjolci će pokušati ponoviti uspjeh iz Tokija 2006. kada su postali svjetski prvaci i osvojili svoju jedinu medalju na svjetskim prvenstvima. Argentinci imajo zlato s prvog SP-a 1950. i srebro iz Indianapolisa 2002.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider