Košarka
SPORTOVI
Košarka
bit će spektakularno

FIBA odredila datume kada košarkaši kreću u borbu za Olimpijske igre: Hrvatska u Splitu s NBA zvijezdama

Hrvatska će imati pomoć NBA igrača u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijski turniri košarkaša za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odgođene za ljeto 2021., kojima su domaćini Split, Beograd, Kaunas i kanadska Victoria, bit će odigrani od 29. lipnja do 4. srpnja sljedeće godine, odlučeno je nakon konzultacija između Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

gol expired Neven Spahija za GOL.hr: Kako će izgledati NBA i hrvatska reprezentacija divider

Na sastanku Izvršnog odbora FIBA-e početkom travnja izglasane su promjene u kalendaru natjecanja, gdje je za kvalifikacijske turnire bilo predviđeno razdoblje od 22. lipnja do 4. srpnja, s time da su predstavnici krovne košarkaške organizacije zagovarali što kasniji početak natjecanja, kako bi reprezentacije i igrači imali više vremena za pripreme.

Najveći problem za realizaciju te ideje je bio krajnji rok za dovršetak olimpijskih kvalifikacija za sve sportove, koje je MOO postavio na 29. lipnja 2021. No, radna skupina Izvršnog odbora MOO-a prihvatila je argumente koje su iznijeli predstavnici FIBA-e u razgovorima o datumima kvalifikacijskih turnira i u srijedu je potvrđeno da će termin za sva četiri turnira biti od 29. lipnja do 4. srpnja, stoji u okružnom pismu koje je nacionalnim savezima u srijedu poslao glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis.

gol expired Opljačkana i ozlijeđena zvijezda engleske reprezentacije: "Svi su potreseni. Stravično iskustvo" divider

Podsjetimo, Hrvatska je dobila domaćinstvo turnira na kojem će uz hrvatske košarkaše u istoj skupini prvog kruga igrati Brazil i Tunis, a u drugoj skupini su Rusija, Njemačka i Meksiko. Dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u polufinale, a samo će pobjednička reprezentacija svakog od četiri turnira izboriti mjesto među 12 reprezentacija koje će zaigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired Na pomolu nepravda: Dva poznata kluba strahuju, mogao bi profitirati onaj koji je na ljestvici - osmi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH