Košarka
SPORTOVI
Košarka

Fantastično finale se nastavlja, Curry i Warriorsi izjednačili te vratili prednost domaćeg terena

U posljednje tri utakmice velikog NBA finala ulazi se s potpuno izjednačenim omjerom.

Stephen Curry i Jayson Tatum (Foto: Afp)

Golden State Warriors su izjednačili na 2:2 u seriji na četiri pobjede, savladavši sinoć u gostima Boston Celticse rezultatom 107:97, a do pobjede ih je vodio Stephen Curry s 43 poena.

Curry, za kojeg nije bilo sigurno hoće li igrati zbog ozljede stopala, imao je šut iz igre 14/26 od čega 7/14 za trice.

Nakon prve četvrtine u kojoj je zabio 12 poena bilo je jasno da mu ozljeda neće smetati. Curry se ozlijedio u trećoj utakmici kada je Bostonov Al Horford pao na njega.

Boston vodio, Warriorsi se redovno vraćali

Što se tiče same utakmice, prva četvrtina donijela je većinom prednost Bostona, ali koja niti jednom nije otišla preko šest poena razlike te se u završnici smanjila na jedan.

U drugoj četvrtini Warriorsi serijom 6:0 preuzimaju vodstvo i drže ga do polovice dionice, no onda Boston kod 42:39 radi seriju 10:0 te na odmor oldazi s pet poena prednosti.

Ponovno Boston dobro otvara drugo poluvrijeme te drži prednost koja je u jednom trenutku otišla na sedam poena. Sredinom dionice Warriorsi kreću smanjiviti i pred kraj čak preuzimaju vodstvo. Tricom Curryja izborili su ulazak u posljednjih 12 minuta s prednosti 79:78.

Ponovno domaći otvaraju bolje te sedam minuta prije kraja imaju pet poena prednosti, no Warriosi su ovdje čvrsto odlučili doći do pobjede. Na krilima Curryja se ponovno vraćaju i četiri minute prije kraja su u vodstvu. Bilo je za očekivati da nas čeka jedan tvrdi "clutch".

Serija Warriorsa ipak donijela završnicu bez "clutcha"

Zapravo, Smart je zabio tricu za vodstvo Bostona 94:90, 5:18 minuta prije kraja, ali su Warriorsi odgovorili s deset poena zaredom. Wiggins je zabio koš, Thompson tricu i Curry još jedan koš za 97:94 3:49 minute do kraja.

Onda je slijedilo razdoblje od čak dvije minute bez ubačaja, prije nego je Curry zabio svoju sedmu tricu na utakmici manje od dvije minute prije kraja za vodstvo Warriorsa od šest razlike kojeg nisu ispustili.

Klay Thompson je dodao 18 poena, a Andrew Wiggins 17 uz 16 skokova za Warriorse. Jordan Poole je ubacio 14 za Golden State koji je utakmicu završio serijom 17:3 u posljednjih pet minuta.

Kod Bostona najbolji je bio Jayson Tatum sa 23 poena, 11 skokova, šest asistencija i tri bloka. Jaylen Brown je upisao 21 poen, Marcus Smart 18, a Derrick White 16, dok je Robert Williams III ugrabio 12 skokova za domaćine. 

Peta utakmica se igra u ponedjeljak u San Franciscu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider