Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajne vijesti za Francuze

Turci do kraja Eurobasketa ostali bez svog najboljeg igrača

Ozbiljno su umanjene šanse košarkaške reprezentacije Turske za dobar rezultat na ovogodišnjem Eurobasketu.

Shane Larkin (Foto: Afp)

Košarkaška reprezentacija Turske završila je druga u Grupi A ovogodišnjeg Eurobasketa, i to nakon što su u tijesnoj utakmici za prvo mjesto poraženi od Španjolske. Ranije su izgubili i od Gruzije, no nije im taj poraz utjecao na plasman.

S drugim mjestom u skupini izborili su susret osmine finala protiv Francuske, dok će se pobjednik tog susreta u četvrtfinalu susresti sa Srbijom ili Italijom. 

Optimizam će im naglo splasnuti

S puno su optimizma Turci krenuli u drugi krug, no on im je sad odjednom splasnuo. Naime, zbog ozljede su ostali bez Shanea Larkina, koji iz Tbilisija nije otputovao s momčadi u Berlin, nego se vratio u Tursku. Tamo je pregledan i zaključilo se kako mu ozljeda ruke ne dozvoljava nastup do kraja turnira.

Larkin je do sada na prvenstvu u prosjeku upisivao 9.2 poena, sedam asistencija i tri skoka te se istaknuo kao prva violina reprezentacije i pravi vođe na terenu. No, protiv Španjolske im je nedostajao njegov učinak po poenima, budući da ga je Furija limitirala na samo tri.

Ovo je svakako dobra vijest za Francuze, ali i za eventualne protivnike nakon toga, budući da je Larkin košarkaš koji je uvijek, ako ima takav dan, sposoban bilo koga natrpati poenima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider