Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trebat će malo sreće

Ima li nade za hrvatsku košarku? Za dva dana će puno toga biti jasnije

Reprezentacije će biti raspoređene u osam skupina po četiri, a na završni turnir će se plasirati 24 momčadi, odnosno po tri najbolje iz svake skupine, osim onih u koje će biti raspoređene izabrane vrste zemalja sudomaćina sljedećeg EuroBasketa.

EuroBasket (Foto: Afp)

Pobjedom košarkaša Danske 88-63 na Kosovu, doznali smo ime i posljednje 32. reprezentacije koja će sudjelovati u kvalifikacijama za EuroBasket 2025., koje će započeti 19. veljače sljedeće godine, a završiti 25. veljače 2025.

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina bit će održan u utorak, 8. kolovoza, s početkom u 11.30 sati u Münchenu. Nositelji će biti određeni neposredno uoči ždrijeba.

Reprezentacije koje će sudjelovati u spomenutim kvalifikacijama su: Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Latvija, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Reprezentacije će biti raspoređene u osam skupina po četiri, a na završni turnir će se plasirati 24 momčadi, odnosno po tri najbolje iz svake skupine, osim onih u koje će biti raspoređene izabrane vrste zemalja sudomaćina sljedećeg EuroBasketa, a to su Cipar, Finska, Poljska i Latvija. Iz tih će skupina uz te reprezentacije na završni turnir ići preostale dvije najbolje plasirane.

Tri su termina rezervirana u kalendaru za ove kvalifikacije, a u svakom će biti odigrana po dva kola. Prvi termin je od 19. do 27. veljače 2024., drugi od 18. do 26. studenoga 2024., a treći od 17. do 25. veljače 2025.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider