Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Trebamo sve popraviti"

Kapetan kritičan nakon nove neuvjerljive predstave: "Moramo igrati bolje"

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije smatra da momčad mora sve popraviti za daljnji tijek natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u drugom kolu skupine C Eurobasketa svladala domaćina Rumunjsku sa 74:58. Iako je pobjeda na kraju uvjerljiva, dojam je ponovno bio daleko od idealnog. Hrvatski kapetan Roko Leni Ukić bio je vrlo (samo)kritičan nakon utakmice koju je prokomentirao s nekoliko izjava u svom stilu.

''Mislim da trebamo sve popraviti za daljnji tijek natjecanja. Igrali smo protiv dva skromna protivnika. Naravno, nikoga ne treba podcijeniti na Europskom prvenstvu, međutim, moramo igrati bolje. Napadački treba bolje, obrana je korektna, ali nije sjajna. Mislim da smo dosta daleko od one radne temperature koju očekujemo'', rekao je Ukić.

''Mislim da se danas moglo vidjeti kako igram kad sjedim 15 minuta. To je realnost, to nije nikakvo plakanje. Ja kad uđem u ritmu, onda mogu pomoći ovoj ekipi puno. Ako nisam u ritmu, onda sam nizašto. To se danas najbolje vidjelo, jednostavno tako funkcioniram cijeli život i to sam ja. Možda je to mana, ali što da sada radim. Imam 33 godine, teško je to sada promijeniti. Mislim da sam zadnjih sedam minuta igrao dobro, ovo drugo je bezveze'', prokometirao je svoju igru Ukić.

''Nisam ničim konkretno nezadovoljan, igra ti jednostavno treba doći. Jednostavno imamo puno dobrih igrača, nije lako doći na štih. I treba biti strpljiv, ali kad uđeš s dva promašaja i odeš na klupu, onda se teško izvući iz toga. Bez ikakvih zamjerki'', dodao je Ukić.

Njegovi suigrači Filip Krušlin i Krunoslav Simon vjeruju da će momčad dići formu u nadolazećim utakmicama.

''Najbitnije je da smo uzeli dva boda. Tek sada nam slijedi prva prava utakmica na prvenstvu. Ne zabrinjava me ništa, mislim da ćemo tek u narednim utakmicama dobiti prave odgovore. Smatram da nije ključno s koje pozicije ćemo ići dalje, svako svakoga može pobijediti'', rekao je Simon.

''Malo smo lošije otvorili utakmicu, prvenstveno u energetskom dijelu. Kasnije kad smo to popravili, okrenuli smo rezultat. Mislim da imamo energije da igramo na većem nivou, ovo je tek početak natjecanja. Nervoza je malo prisutna, međutim, ne treba biti negativan. Crna Gora je dobra i kvalitetnija ekipa, bit će puno teža utakmica. Mislim da se maksimalno trebamo pripremiti za njih,'' rekao je Krušlin.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider