Košarka
SPORTOVI
Košarka
''bit ćemo bolji''

Šarić, Bogdanović i ostali o spornim skokovima: ''Najvažnija je pobjeda''

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Mađarsku na startu Eurobasketa.

Teže nego što se očekivalo, Hrvatska je pobijedila Mađarsku u Cluju u prvoj utakmici Europskoj prvenstva u košarci. No najvažnije je da je Eurobasket otvoren pobjedom.

Velike je probleme naša reprezentacija imala s obrambenim skokom. Mađari su ugrabili čak 21 napadački skok i 40 ukupno.

''Ovo nam mora biti škola. Jednostavno zatvoriti taj skok jer kad ga dobijemo mislim da nas teško netko može dobiti. Mi smo ušli spremni, bilo je nekih 6:2 na početku, ali to je košarka. Nekad je teško ući, prva utakmica je uvijek zeznuta. Treba analizirat greške i mislim da ćemo biti sljedeću utakmicu bolji'', rekao je Dario Šarić u mix zoni nakon utakmice.

Bojan Bogdanović zahvalio se navijačima koji su potegnuli do Rumunjske.

''Hvala ovim momcima što su putovali do Cluja da nas podrže. Sami smo razigrali Mađare, dopustili smo im skokove u napadu. Znali smo da će biti teško, najvažnije je da smo ugrabili tu pobjedu'', rekao je naš NBA košarkaš koji je odigrao skoro cijelu utakmicu'', poručio je za HRT.

''Navikao sam to kroz reprezentaciju. Ne vidim nikakav problem da par igrača igra toliko minuta.''

''Pokušali smo prelomiti u nekoliko navrata kad smo bili na plus pet-šest, ali oni su se vraćali i poveli. Nismo imali onu energiju koju smo trebali imati, to je bio naš najveći problem, i kad bismo obranili nismo znali kažnjavati na drugoj strani. Mi imamo potencijal ubaciti 75-80 poena svakoj poeni. Loše smo branili u nekim segmentima igre, posebice u pick & rollu, ali dobro je, bodovi su tu i to je najbitnije. Nadamo se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu'', rekao je iskusni Marko Popović i dodao:

''Prve utakmice su uvijek su te onako krizne, eto vidite da je izgubila i Francuska koja je favorit za medalju, i Litva je izgubila. Ne treba uzimati zdravo za gotovo ovaj naš start. Najbitnija su dva boda, da plivamo na tim dobrim valovima i nadam se da ćemo već sutra protiv Rumunjske pokazati bolju igru.''

Marko Tomas krenuo je u startnoj petorci.

"Dosta neugodan protivnik, Mađari su igrali jako dobro u prvom poluvremenu pogotovo. Dolazili su do laganih skokova u napadu, na našu sreću Hanga nije igrao u drugom poluvremenu, mislim da bi bilo još opasnije.

Ovakva natjecanja uvijek donose ovako neizvjesne utakmice, pogotovo na početku i sretan sam što smo dobili.

Rumunjska je nešto slabiji protivnik, ali igraju doma, domaćini su i treba ih maksimalno ozbiljno shvatiti i malo po malo dizati formu za nadolazeće utakmice.

Nije bilo mjesta nervozi, ali znate da kad ovakve utakmice uđu u egal da obično slabije ekipe pobjeđuju. Moramo poraditi na sitnim detaljima, to je ono na čemu se ovakva prvenstva dobivaju'', poručio je Tomas.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider