Košarka
SPORTOVI
Košarka
"ubojica dječjeg lica"

U drami nad dramama Finska slavi novu superzvijezdu svjetske košarke!

Finska je u 1. kolu napravila veliki preokret i podvig kada je protiv jednog od favorita Eurobasketa, Francuske, slavila nakon produžetka. Večeras je na krilima 20-godišnjeg Markkanena kreirala novo čudo!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velike drame i pobjede nad Francuskom u produžetku, Finska je u još većoj drami slavila protiv Poljske nakon dva produžetka i stigla do druge pobjede na Eurobasketu, kojem je ujedno i jedan od domaćina. Malena košarkaška zemlja slavi novu zvijezdu - Lauria Markkanena!

Markkanen zaludio Fince

Sedmi pick ovoljetnog NBA drafta (Chicago Bulls) uništio je Poljsku i odveo svoju reprezentaciju do pobjede rezultatom 90:87. Markkanen (20) je upisao 27 poena, devet skokova i dvije asistencije za 34 minute provedene na parketu.

Poljska je trebala slaviti. Imala je +9 (66:57) minutu i pol prije kraja, no entuzijastični Finci su serijom 9:0 zaključili četvrtu četvrtinu i odveli susret u produžetak. Markkanen je u toj seriji zabio posljednjih pet poena.

Svega 13 sekundi do kraja prvog produžetka Poljska je ponovno vodila, imala +2, no Markkanen je i ovoga puta poništio vodstvo i odveo utakmicu u novi produžetak.

Nakon što ni iz drugog pokušaja nisu uspjeli zaključiti utakmicu u svoju korist, Finci Poljacima nisu dali novu priliku. Markkanen je u završnici uhvatio ključni skok u napadu nakon čega je stavio dva slobodna bacanja i odveo Finsku na +5 svega 13 sekundi prije kraja.

Finska je ovom pobjedom stigla na diobu drugog mjesta koje dijeli s Francuskom. Vodeća je Slovenija koja je u prva tri kola slavila u svim utakmicama, no tek joj predstoji ogled protiv Francuske.

Izrael također kreirao veliki preokret

u idućem kolu Fince očekuje još jedan košarkaški div, Grčka, koja je u nedjelju poražena od Slovenije. Naši su susjedi napravili veliki preokret u posljednjoj četvrtini koju su dobili s 12 poena razlike. Do pobjede su ih predvodili Luka Dončić i Goran Dragić, koji su kombinirano ubacili 42 poena.

Još jedan veliki preokret za kraj četvrtog natjecateljskog dana na EuroBasketu kreirali su košarkaši Izraela, koji su svladali u Tel Avivu Njemačku s 82-80, iako su u posljednju četvrtinu gosti ušli s 12 koševa prednosti.

Izraelce su do pobjede vodili Howell sa 23 koša i devet skokova te Omri Casspi sa 20 poena i 11 skokova. Za Nijemce je Dennis Schroder ubacio 20 poena i podijelio sedam asistencija, dok je Theis završio dvoboj sa 15 koševa, 15 skokova i tri blokade.

U toj skupini je Litva pobijedila Italiju sa 78-73, a Ukrajina bila bolja od Gruzije sa 88-81.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider