Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakav ludi eurobasket!

Triler u Helsinskiju: Finska nakon preokreta i produžetka šokirala Francusku!

Već drugi favorit pao je na otvaranju Eurobasketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajnu utakmicu odigrali su domaćin Finska i Francuska u prvom kolu Eurobasketa. Finci su šokirali jedne od favorita turnira i nakon dramatične završnice slavili s 86:84.

Pobjednički koš zabio je naturalizirani Amerikanac Jamar Wilson koji je u zadnjem napadu Finaca nakon prodora zabio za pobjedu. Francuska je imala još pet sekundi za zadnji šut, ali Nando de Colo je bio neprecizan.

Fince je predvodio veliki talent i sedmi pick NBA drafta Lauri Markkanen koji je zabio 22 koša uz sedam skokova. Sasu Salin je dodao 14, a heroj pobjede Wilson 12 koševa. Francuze je predvodio bekovski trojac Evan Fournier s 25, Nando de Colo s 21 i Thomas Huertel s 10 koševa.

U sjajnoj utakmici punoj preokreta Finska je vodila nakon prve četvrtine 23:15, ali Francuzi u drugoj okreću na 33:26 u svoju korist. No, Finska se opet vraća i na poluvrijeme se otišlo s 33:32 za Francusku.

Finci su seriju nastavili i u nastavku i otišli na 40:33, ali Francuzi su se probudili i okrenuli na 53:49 s koliko se ušlo u zadnjih 10 minuta. U zadnjoj četvrtini povećali su prednost, a u dvije i pol minute do kraja imali su osam koševa prednosti i činilo se da idu prema pobjedi.

No, Finci su se vratili s dvije trice, a koš vrijedan produžetka zabio je Wilson koji je u dodatnih pet minuta presudio Francuzima. 

To je već drugi šok prvog dana turnira nakon što je Gruzija u ranijoj utakmici pobijedila Litvu.

U zadnjoj utakmici prvog dana domaćin Izreal nije se proslavio protiv Italije - Talijani su slavili s uvjerljivih 69:48 na krilima 18 koševa Marca Belinellija. Prva zvijezda Izraela Omri Casspi bio je jedini dvoznamenkasti kod domaćina s 18 koševa. Belinelliju je pomogao Ariel Filloy s 12 koševa, dok je Nicolo Melli ostao na korak do double-doublea s devet koševa i 10 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider