Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Nemamo klasu Španjolske"

Petrović prokomentirao igru i otkrio planove: "Prisutna je ogromna količina nervoze"

Izbornik Aleksandar Petrović prokomentirao je igru reprezentacije u prva dva kola Eurobasketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nakon prve dvije utakmice ima Eurobasketa ima dvije pobjede, ali igra je daleko od idealne. Mađarska i Rumunjska, najskromniji protivnici u skupini, stvorili su dosta problema Hrvatskoj koju tek čekaju najteži izazovi.

Izbornik Aleksandar Petrović je nakon pobjede protiv Rumunjske detektirao probleme s kojima se Hrvatska mora uhvatiti u koštac.

''Tek će slijedeće dvije utakmice pokazati na kojem smo broju okretaja. Sasvim sigurno da je strašno puno nervoze. U datom trenutku nemamo onaj kolektiv. Međutim, dva puta smo primili po 58 poena, a pričamo o obrani. Važne su te sitne stvari. Praktično smo u osmini finala, ali definitivno moramo ganjati tu kompaktnost'', rekao je.

''Ono što ćemo napraviti je definitivno skretanje pozornosti na te osnovne stvari. Primjerice, kontrola skoka i picka, jer to nam stvara nervozu. Trebamo podići individualnu i kolektivnu razinu, a onda ćemo biti i kvalitetniji. Iduće dvije utakmice će nam puno bolje reći gdje smo'', dodao je Petrović.

''Ono što ovog trenutka nije dobro je to da je prisutna ogromna količina nervoze. Kad sam ja najmirniji u reprezentaciji, onda znate koliko je sati. Ovo je prvenstvo Europe, mi nemamo tu klasu poput Španjolske koja se odluči igrati s protivnikom kao mačka s mišem. Mi nemamo tu kvalitetu, a vrlo dobro znate i zbog čega. Međutim, činjenica je da smo izgledali puno bolje u prijateljskim utakmicama nego sada'', rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider