Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stari prijatelji opet zajedno

LeBron se pojačava: Vraća se dvojac koji je žario i palio NBA ligom

Cavaliersi će vjerojatno na deficitarnu poziciju dovesti starog LeBronovog suigrača i prijatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema informacijama poznatog NBA insajdera Adriana Wojnarowskog, Dwyane Wade je blizu potpisa s Cleveland Cavaliersima, a posao bi mogao biti gotov već u srijedu.

Wade je postigao dogovor s Chicago Bullsima oko otkupa ugovora. Proces će biti gotov u srijedu kada će Wade postati slobodan igrač, a očekuje se da će isti dan potpisati s Cavsima. Ugovor koji bi trebao dobiti je veteranski minimalac u iznosu od 2,3 milijuna dolara za jednu sezonu.

Wade bi se u novom klubu ponovno udružio sa svojim dobrim prijateljem LeBronom Jamesom. Ovaj dvojac igrao je zajedno u Miami Heatu gdje su činili jedan od najjačih tandema NBA lige. Zajedno su osvojili dva naslova i još dva puta igrali u finalu.

Wade je razmišljao o povratku u Heat nakon jedne sezone u Bullsima, ali ipak je prevagnula želja za borbom za četvrti naslov u karijeri. Osim Cavsa, u igri su bili San Antonio Spursi i Oklahoma City Thunder, koji se na kraju pojačao Carmelom Anthonyjem.

U momčadi Cavaliersa Wade će zajedno s Derickom Roseom krpati mjesto Isaiaha Thomasa, igrača pristiglog u tradeu za Kyrieja Irvinga, koji će zbog ozljede izbivati s parketa barem do siječnja.

Prošle sezone Wade je ubacivao 18 koševa po utakmici, a u karijeri je na prosjeku od 23,3 koša po utakmici. Prema izvorima iz NBA lige, odrekao se osam milijuna dolara da bi od Bullsa dobio slobodne papire.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider