Košarka
SPORTOVI
Košarka
tko je bolje prošao?

Senzacionalni trade Bostona i Clevelanda: Žižić kod LeBrona!

Iz SAD-a stiže vijest o velikoj zamjeni igrača između dvije najbolje momčadi Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Žižić ipak neće zaigrati u Boston Celticsima! Franšiza koja ga je izabrala kao 23. izbor na draftu 2016. poslala ga je u prošlogodišnje finaliste NBA lige, Cleveland Cavalierse u spektakularnom tradeu koja je odjeknuo svijetom košarke.

Dvije najbolje momčadi Istoka mijenjali su svoje playmakere. U Celticse je otišao nezadovoljni Kyrie Irving, a kod LeBrona Jamesa je u drugom smjeru otišao Isaiah Thomas! No uz njega Boston je Cavsima dao našeg Žižića i Jaea Crowdera koji je navodno nezadovoljan dolaskom Gordona Haywarda iz Utah Jazza ovog ljeta.

No to nije sve. Cavsi su dobili i prvi pick Brooklyn Netsa na idućem draftu (vjerojatno jedan od prvih pet pickova), koji je bio u vlasništvu Celticsa. To je za mnoge možda i najvredniji dio razmjene što se tiče budućnosti Cavsa budući da Thomas ima 28 godina, a sve su glasnije priče o odlasku LeBrona sljedećeg ljeta i zidanju nove momčadi.

Dok mnogi vrte glavom što se to dogodilo u ovom ''blockbuster tradeu'', nama je najzanimljiviji dio oko 20-godišnjeg Ante Žižića koji će igrati u jednoj od najboljih momčadi NBA lige. Uz LeBrona Jamesa i ostale zvijezde, kojima se sad pridružio i fenomenalni Thomas, Žiža ima priliku doći i do NBA prstena.

No ispred našeg centra u prvom bi planu trebali biti Tristan Thompson, čak i Walter Tavares (i Kevin Love u slučaju niske petorke), a mnogi su mišljenja kako se Žižić kod trenera Tyronna Luea neće previše naigrati. Imat će priliku učiti od jednog od najvećih, no pitanje je koliko dugo.

Cavsi su proglašeni pobjednikom ovog tradea, dok stručnjaci smatraju kako je generalni menadžer Bostona Danny Ainge očito dobio garancije Irvinga oko produženja ugovora koji traje do 2020. godine. S druge strane, bio je itekako skeptičan oko zdravlja i davanja maksimalnog ugovora tri godine starijem Thomasu, koji bi već od sljedeće godine trebao imati veći ugovor od Irvinga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider