Košarka
SPORTOVI
Košarka
prljavi igraju prljavo

Dvostruka osveta velemajstora: Steph Curry ga ponizio, on mu vratio s kamatama

Prije tri godine ga je ponizio sjajnim driblinzima, ali Chris Paul nije čovjek koji zaboravlja. Jedan od ''najprljavijih'' igrača lige dočekao je svoju osvetu.

Chris Paul (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Steph Curry jednog će se dana bez sumnje pamtiti kao košarkaški revolucionar. Modernu NBA košarku karakterizira prije svega ''sumanuto'' šutiranje trica, a teško je naći igrača koji je ''bombardirao'' poput Stepha, iz svih situacija i pozicija.

Osim sjajnim šutom, Curry se diči i izvrsnim driblingom, a na svojoj je koži to najbolje osjetio Chris Paul. Prije tri godine sjajnim je potezima izvrtio Paula; bio je to jedan od poteza sezone, a scena u kojoj Paul gubi ravnotežu urezala se u kolektivno sjećanje obožavatelja NBA-a.

Mogao se taj potez protumačiti i simbolično: kao da je Curry Paulu, koji je ipak više predstavnik ''stare škole'', poručio da je došlo vrijeme za smjenu generacija i ''nove klince u bloku''.

No Paul nije čovjek koji zaboravlja, a tri godine kasnije dočekao je svoju osvetu. CP3 u dresu Houstona igra svoje prvo konferencijsko finale u karijeri, a odlučio ga je iskoristiti i za ravnanje nekih starih računa.

Paul je u prvoj utakmici sjajnim driblingom stavio Curryja ''na led''; Steph je završio na leđima, a Paul je poravnao stare dugove.

No Paulu to nije bilo dovoljno. U drugoj utakmici još je jednom Curryja bacio na leđa i asistirao za lagano zakucavanje. Rezultat je sada 2:1 za Paula i čeka se Stephov odgovor.

''Jedino u čemu je bolji od mene je šut'', rekao je Paul o Stephu. Na prvu možda ne ostavlja takav dojam, ali Paul zna biti itekako ''prljav'' igrač; sam Curry je svojevremeno Paula proglasio najvećim ''trash talkerom'' NBA lige.

Vidjet ćemo ima li odgovor na njegove košarkaško-verbalne majstorije; rezultat je trenutno 1:1, a serija seli u dom Warriorsa, vrlo glasnu Oracle Arenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider