Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Tamo je katastrofa''

Nevjerojatna priča: Dvoje FIBA-inih sudaca umjesto na parketu u žarištu borbe protiv koronavirusa

FIBA-ini suci Silvia Marziali i Guido Giovannetti našli su se u prvim redovima u borbi protiv koronavirusa kao liječnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi životi preokrenuli su se naopako zbog pandemije Covida-19, a posebno u Italiji, koja ima najveći broj umrlih u svijetu od zaraze koronavirusom. U toj zemlji potvrđeno je više od 100.000 slučajeva bolesti i 11.000 umrlih.

Dvoje FIBA-inih sudaca, Silviju Marziali i Guida Giovannettija, kriza je odvojila od košarkaških terena, a sva sportska natjecanja u Italiji zaustavila su se prije nekoliko tjedana. No umjesto da provode vrijeme kod kuće u izolaciji, Marziali i Giovannetti okrenuli su se svom glavnom zanimanju liječnika.

''Trenutno je situacija vrlo teška i mijenja se svaki dan. Vlada još uvijek traži dodatnu pomoć liječnika'', rekao je za službenu stranicu FIBA-e Guido Givannetti, FIBA-in sudac od 2017. godine.

''Što se mene tiče, radim u bolnici u Bariju kao i prije, bio sam na kardiološkom odjelu, ali sada sam premješten na drugi odjel za pacijente s Covidom-19. Stvarni problem je što ne znamo kada će to završiti, jer u nekim dijelovima Italije poput Lombardije i Milana situacija dolazi do vrhunca, dok se na jugu situacija ne smiruje'', dodao je talijanski sudac.

gol expired Legendarni vratar bori se za život nakon što je zaražen koronavirusom: ''Šokirani smo time koliko se brzo razvija bolest'' divider

Njegova kolegica Silvia Marziali smještena u Rimu, gdje je studirala medicinu i napisala tezu o kardiologiji, ali trenutno radi u bolnici u svom rodnom Fermou i za službe Hitne pomoći u Rimu.

''Kad je počeo ovaj koronavirus, zaista sam željela pomoći. Nije bilo važno. Što god mogu učiniti, učinit ću. Nije važno hoću li se preseliti na sjever Italije, gdje je zaista katastrofa. Mnogi od nas su rekli da idu tamo, ali ne mogu potpisati sporazum za to jer sam već ovdje u Rimu'', rekla je Marziali.

Marziali kaže da joj košarka pomaže definirati je kao osobu te joj na neki način pomaže u ukupnom mentalnom pristupu životu, odnosno košarka joj omogućuje da ima otvoren um.

''Košarka je za mene velika strast i sport općenito. Važno je imati dobru ravnotežu između sportske aktivnosti i radsa. Mislim da bi svi trebali imati strast izvan posla'', rekao je Giovannetti.

gol expired Velika tragedija u Italiji: Bivši europski boksački prvak preminuo od koronavirusa dva tjedna nakon majke i brata divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider