Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bez NBA igrača

Anzulović iznenadio novim popisom reprezentacije: ''Nadam se da će opravdati poziv''

Deset dana uoči okupljanja reprezentacije, hrvatski košarkaški izbornik Dražen Anzulović objavio je popis igrača na koje će računati u novom kvalifikacijskom ''prozoru''.

Dražen Anzulović (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Podsjetimo, Hrvatska se u drugom krugu kvalifikacija našla u skupini J s Litvom, Italijom, Poljskom, Mađarskom i Nizozemskom i trenutno je na 3-5 omjeru pobjeda i poraza te joj predstoji teška, ali još uvijek moguća borba za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu.

Jedno od većih iznenađenja u reprezentaciji je poziv 35-godišnjem Marinu Roziću, koji nije igrao za Hrvatsku od Eurobasketa 2009. Također, na popisu nema centara koji su dosad bili u krugu reprezentacije poput Planinića i Buve.

Reprezentativci se okupljaju 25. studenog u Zagrebu odakle odmah odlaze na pripreme u Osijek. Prva kvalifikacijska utakmica je na rasporedu već 29. studenog u 18:00 protiv Mađarske u dvorani Gradski vrt, a 2. prosinca slijedi utakmica u Litvi u 18:30 po hrvatskom vremenu.

U ovom ciklusu neće moći nastupiti NBA igrači.

''Popis se sastoji od igrača koji zadovoljavaju ono što u ovom trenutku želimo igrati kroz kvalifikacije'', izjavio je izbornik Anzulović za službenu stranicu HKS-a.

O očekivanjima od narednih izazovnih utakmica rekao je: ''Nadam se da ćemo odigrati dvije dobre utakmice i da će svi igrači opravdati dolazak na popis reprezentacije.''

Popis igrača:

1. KALAJŽIĆ Mate
2. JUNAKOVIĆ Martin
3. KATIĆ Toni
4. BOŠNJAK Domagoj
5. ŽGANEC Karlo
6. MUSTAPIĆ Jakov
7. BILINOVAC Josip
8. ROZIĆ Marin
9. BOŽIĆ Luka
10. VUKOVIĆ Domagoj
11. BABIĆ Luka
12. BILAN Miro
13. ZUBČIĆ Tomislav
14. PERIĆ Hrvoje
15. ČAKARUN Marjan

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati