Košarka
SPORTOVI
Košarka
Protiv Jokića i društva

Bender odigrao utakmicu sezone u velikom preokretu Warriorsa, Kerr nakon toga poslao poruku upravi

Golden State Warriorsi nadoknadili su 15 razlike protiv jedne od najboljih momčadi Zapada Denver Nuggetsa i slavili s uvjerljivih 116:100.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dragan Bender odigrao je najefikasniju utakmicu ove sezone i nakon što je nedavno potpisao desetodnevni ugovor s Golden State Warriorsima. U preokretu protiv Denvera Bender je s klupe upisao 14 poena, pet skokova i dvije asistencije uz šut iz igre od 55,6 posto.

Bivši četvrti izbor NBA drafta time je vjerojatno kupio još jedan desetodnevni ugovor, a možda i šansu da ostane u Warriorsima do kraja sezone. Da se pita trenera Stevea Kerra, on bi mu vrlo rado dao još barem deset dana.

''Volio bih mu dati još deset dana'', rekao je Kerr nakon utakmice.

Nakon tri vrlo razočaravajuće godine u Phoenixu, Benderova NBA karijera izgledala je kao da bi mogla biti gotova već u dobi od 21 godine. Međutim, dobio je priliku u Bucksima, koji su ga potpisali na dvije godine. Ali tamo se nije uspio dugo zadržati te je odigrao samo sedam utakmica, u kojima je prosječno postizao 3,7 poena i 2,9 skokova za 13 minuta na terenu.

No Milwaukee ima puno veće ambicije od razvijanja Bendera, koji se ipak nije uspio nametnuti treneru Mikeu Budenholzeru. Bucksi su pokupili veterana Marvina Williamsa, koji im je potreban za doigravanje, a da bi to izveli, morali su se odreći jednog igrača na rosteru.

Manje od dva tjedna kasnije Bendera su potpisali Warriorsi, gdje je dobio priliku igrati 23,4 minute po utakmici i nekako se pokušati nametnuti. Kerr je Bendera u tri od pet utakmica stavio u startnu petorku, ali najbolje izdanje pružio je s klupe. Trenutačno je na prosjeku od 6,2 poena i 6,6 skokova.

gol expired Zašto se hrvatska struka ne cijeni i koji je najveći problem u vezi Prkačina? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider