Košarka
SPORTOVI
Košarka
ozlijedio se durant

Blamaža prvaka Warriorsa: Bender i Sunsi slavili kod Curryja i društva

Neočekivani poraz u završnici regularnog dijela sezone upisali su Golden State Warriorsi.

Dragan Bender u akciji protiv Greena (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Najgori poraz sezone" pred svojim navijačima doživjeli su Golden State Warriorsi i to od druge najlošije momčadi NBA lige - Phoenix Sunsa. Pritom su možda ostali i bez Kevina Duranta na neko vrijeme.

Sunsi su slavili u Oracle Areni rezultatom 115:111, a nakon utakmice Splash Brothersi, Steph Curry i Klay Thompson, nisu bili ni najmanje raspoloženi.

"Nemojmo zaboraviti da smo prošle godine u ovo doba imali dosta ozljeda, a sada kada smo svi zdravi i želimo na dobar način ući u doigravanje izgubimo ovakve utakmice. Nije dobar osjećaj", rekao je Curry.

"Ovo je vjerojatno najgori poraz sezone", kratak je i jasan bio Klay Thompson.

Mogao bi postati još i gori ako je uganuće skočnog zgloba Kevina Duranta ozbiljnije, zbog čega bi mogao propustiti određeni period. Već za dva dana Golden State gostuje kod Houston Rocketsa, izravnog konkurenta za najviše pozicije na Zapadu uoči doigravanja.

Jedan od najzaslužnijih za poraz Warriorsa bio je Devin Booker, koji je upisao 37 poena, 11 skokova i 8 asistencija. Dragan Bender odigrao je svega 15 minuta i upisao dva poena i šest skokova.

Bojan Bogdanović je bio najbolji igrač Indiane u porazu od Philadelphije 76ersa. 

Bilo je 106:89 za Philadelphiju, a Bogdanović je u 34 minute na terenu upisao 18 koševa (šut iz igre 6/16. trice 1/4), pet skokova, dvije asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Joel Embiid se vratio na terene nakon osam utakmica pauze i predvodio je Sixerse do pobjede s 33 ubačaja i 12 skokova što mu je 49. double-double učinak.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Sixersi su se popeli na treće mjesto Istočne konferencije i poravnali se s Pacersima.

Minnesota Timberwolvesi su sa 103:92 bili bolji od New York Knicksa, a Taj Gibson je bio najbolji pojedinac pobjedničke momčadi sa 25 ubačaja.

Jeff Teague je dodao 20 koševa i 10 skokova za svoj 11. double-double. Šarić je odigrao 22 minute i zabio je 11 koševa (šut iz igre 5/11, trice 1/5) te ugrabio četiri skoka uz dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Kod New Yorka najbolji je bio Damyean Dotson s 26 koševa, dok Mario Hezonja nije ulazio u igru za Knickse.

NBA liga, nedjelja: 

Miami Heat - Toronto Raptors 104-125

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 106-89
(Bojan Bogdanović je odigrao 34 minute za Indianu, zabio je 18 koševa i upisao pet skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte)

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 128-116

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 105-97

Dallas Mavericks - Houston Rockets 93-94

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 103-92
(Dario Šarić je igrao 22 minute za Minnesotu, zabio je 11 koševa i upisao četiri skoka, dvije assitencije i jednu ukradenu loptu; Mario Hezonja nije ulazio u igru za New York)

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 121-114

Golden State Warriors - Phoenix Suns 111-115
(Dragan Bender je odigrao 145 minuta za Phoenix, zabio je dva koša i upisao šest skokova i jedan blok)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider