Košarka
SPORTOVI
Košarka
Preporod pod Tornjem

VIDEO Mlada Cibona preporodila se u zadnja tri tjedna: Njegovo dovođenje bilo je pun pogodak

Košakraši Cibone imaju sedam pobjeda u zadnjih sedam utakmica.

Mladosti u punom smislu te riječi, budući da je prosjek godina pod Tornjem samo 23. Iako su loše krenuli u sezonu, mlada Cibona preporodila su se u zadnja tri tjedna - sedam utakmica, sedam pobjeda.

"Svi smo mladi, imamo slična razmišljanja, tako da se puno lakše uklopiti u takvu sredinu. Zadnjih sedam utakmica smo doživjeli taj pozitivni šok i puno bolje igramo i pobjeđujemo, samim time i očekivanja rastu i mi se bolje osjećamo", kaže Amar Grgić, košarkaš Cibone.

gol expired Visoka pobjeda Cibone u ABA ligi, Split nadomak senzacije protiv Cedevite divider

"Sad smo definitivno u dobrom ritmu, idemo po taj Kup za vikend i odradit tu ABA ligu. Ako se poklopi sve to šesto mjesto je moguće, hrvatski playoff i idemo po naslov prvenstva", kaže Lovro Gnjidić

24-godišnji Amar i 20-godišnji Lovro zalog su Cibone za budućnost. Apetiti polako rastu, no..

Da bi se stvari pod tornjem napokon pokrenule bile su potrebne i promjene u stručnom stožeru. Dovođenje slovenskog stručnjaka Gašpera Okorna, za sada je pun pogodak.

gol expired Cibona ponovno posegnula za trenerom iz susjedstva, radi se o slovenskom stručnjaku divider

"Ja sam vidio da ti dečki vole da igraju košarku pa sam samo pokušao da ih malo probudim, uopće nisam imao vremena da radimo na detaljima, jer je ritam utakmica zaista jak. Nekad u životu je potrebna sreća pa se manje više sve poklopilo", rekao je Gašper Okorn, trener Cibone.

Otkako je sjeo na klupu Slovenac je naredao pobjede protiv Mege, Furnira, Studentskog Centra, domaćih rivala Zadra i Splita, Škrljeva, Krke i Osijeka. Mnogi će reći, tek ih treba vidjeti protiv ozbiljnijih protivnika iz ABA lige - no, talent i energija nedvojbeno su tu.

Cibona okreće novu stranicu - 6 Cibona okreće novu stranicu, a nova uprava cilja visoko: "Euroliga? Nadamo se za dvije, tri godine" divider

"Super se osjećam tu i nadam se da ću i ja kao igrač i Cibona kao klub rasti zajedno i osvajati trofeje," priča Gegić

"Podrška navijača nije kao što je nekoć bila, ali definitivno da je nama cilj našom igrom pokazati da vrijedi napuniti dvoranu i da vrijedi doći pogledati", dodaje Gnjidić.

U zadnjih nekoliko tjedana dečki su to definitivno i pokazali. Za vikend u Rijeci slijedi Kup Krešimira Ćosića što je i prilika da pod Toranj sleti prvi ovosezonski trofej.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider