Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pričali za Novu TV

Cibona okreće novu stranicu, a nova uprava cilja visoko: "Euroliga? Nadamo se za dvije, tri godine"

Novi predsjednik Cibone je poduzetnik Mario Petrović, novi direktor mladi 29-godišnji Mauro Lukić.

Pod tornjem u Savskoj radi se punom parom. Momčad je dobila novog trenera, Barišu Krasića, a klub novu upravu. Cibona okreće novu stranicu - novi predsjednik je poduzetnik Mario Petrović, novi direktor mladi 29-godišnji Mauro Lukić.

"Za početak garantiramo transparentnost, prema javnosti ćemo sve komunicirat onako kako jest, nema skrivanja, naš cilj je Cibonu financirati privatnim kapitalom, šta manje opteretit Grad", kaže direktor kluba Mauro Lukić.

Postojalo dvostruko financiranje

Jer grad u financiranju više neće sudjelovati kao proteklih godina. Za vrijeme vladavine pokojnog Milana Bandića, u klub je iz Grada na godinu pumpano između sedam i devet milijuna kuna. Interna revizija utvrdila je da je postojalo i dvostruko financiranje.

"Mislim da je iznos bio milijun kuna. Što znači da su se isti računi prezentirali za novac koji se dobivao od grada Zagreba iz proračuna, a i iz sportskog saveza grada Zagreba koji se također financira iz proračuna", kaže zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Kroz proteklih 20 godina, pod Tornjem se nakupio dug od čak 32 milijuna kuna. Uprave je birala gradska vlast, a grad Zagreb za taj novac mogao je komotno izgraditi dva vrtića."

Rezultati ispod očekivanja

Ciboninu priču godinama prati i kolega Marin Mrduljaš. Sportskih uspjeha je bilo, 2014. osvojena je i ABA liga, ali loše upravljanje, kaže, klub je dovelo na rub bankrota.

"To što se događalo u Ciboni zadnjih 20-ak godina to bi trebalo pričati jako dugo, ali definitivno nije bilo dobro, što se vidi i po rezultatima koji su ispod svih očekivanja, jednostavno i momčad ne funkcionira dobro, pokušavalo se s različitim trenerima, ono što svi navijači žele, a to su rezultati, to se nije ostvarilo," komentira komentator Sportkluba Marin Mrduljaš.

Europska Cibona

Posljednji naslov prvaka Cibona je osvojila prije 3 godine. S obzirom na stanje u klubu, plan nove uprave zvuči itekako optimistično.

"Naš stav jest da Cibona od jeseni treba bit europska i to je nešto na čemu ćemo radit, ideja je da radimo projekt četiri, pet godina i da napadamo europske trofeje. Euroliga? Nadamo se za dvije, tri godine", dodaje Lukić

I doista, zvuči kao prava utopija. Baš kao i plan sanacije duga koji se nakupljao desetljećima - nova uprava tvrdi kako će on kroz tri do četiri godine biti na nuli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider