Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zvijezda je rođena

21-godišnjak za povijest: Srušio Malonea, prvi nakon Jordana i očitao lekciju tri All-Stara

Iako su doigravanje u NBA-ju otvorili pobjedom, košarkaši Oklahome nalaze se na rubu ispadanja nakon što su poraženi u četvrtoj utakmici od Utah Jazza sa 113:96.

Galerija Donovan Mitchell (Foto: AFP) Donovan Mitchell (Foto: AFP) Donovan Mitchell (Foto: AFP) +3 Donovan Mitchell (Foto: AFP)

Russell Westbrook i društvo mogli bi neslavno završiti sezonu nakon što ih je nadigrao senzacionalni rookie Donovan Mitchell, koji je s 33 poena i sedam skokova donio Jazzu treću uzastopnu pobjedu u ovoj seriji.

Donovan Mitchell postigao je ukupno 110 poena u svoje prve četiri utakmice doigravanja, što je najviše poena jednog rookieja od Michaela Jordana 1985. (117) i tek trećeg novaka u posljednjih 50 godina (Jabbar i Jordan su druga dva). Ne moramo spominjati da je time prestigao i legendarnog Malonea kao rookieja Jazza s najviše koševa (31, 1986.) u jednoj utakmici doigravanja.

''Ne pokušavam sada razmišljati o tome, imam većih stvari o kojima trebam brinuti u ovom trenutku'', rekao je mlađahni Mitchell koji je zasjenio tri potencijala Hall of Fame igrača Oklahome.

Thunder je dobro otvorio utakmicu i poveo 26:19 nakon miniserije Carmela Anthonyja. Držali su se veći dio druge četvrtine, dok Utah konačno nije proradila u napadu. Počevši od zakucavanja Goberta malo manje od četiri minute prije poluvremena, Utah je realizirala 11 posjeda lopte zaredom i tricama Inglesa otišla na odmor s vodstvom 58:52.

Konačna kulminacija dogodila se novim zakucavanjem Goberta koja je potaknula seriju 20:3 tijekom druge i treće četvrtine, nakon čega je Utah otišla na 67:52 i više se nije okretala.

''Jedna od stvari koju cijelu godinu pokušavamo raditi zajednički je stvoriti što više otvorenih šuteva. Nećete ih uvijek pogoditi, ali želite ih konstantno stvarati. U određenim će trenucima početi ulaziti, kao što se nama dogodilo nekoliko pravovremenih u drugom poluvremenu'', rekao je trener Jazza Quin Snyder.

Uz Mitchella, odličan je bio Joe Ingles s 20 koševa, dok je Ruy Gobert dodao 16 poena i 10 skokova. Rubio se zaustavio na 13 poena, osam asistencija i šest skokova. Kod Thundera igrala su praktički samo dvojica, Paul George, koji se zaustavio na 32 ubačaja, te Russell Westbrook s 23 poena i 14 skokova, ali i samo tri asistencije.

Primjera radi, Mitchell je nadmašio Westbrooka u četvrtoj četvrtini s 9:3, a tijekom prethodne tri utakmice ukupno je bio uspješniji s 32:5 u zadnjoj dionici.

I Thunder i Jazz svoju će petu utakmicu igrati u srijedu.

Rocketsi, prvi nositelji Zapada, ali i čitave lige, do pobjede u Minneapolisu stigli su zahvaljujući fantastičnom napadačkom učinku u trećoj četvrtini tijekom koje su ubacili čak 50 poena, od toga njihov najbolji igrač James Harden 22, dok su u isto vrijeme primili tek 20 koševa.

Na poluvremenu je bilo samo 50-49 za Houston, no iznenadna napadačka eksplozija u nastavku odvela ga je do najveće prednosti od čak 35 razlike.

Harden je utakmicu okončao s 36 ubačaja, Chris Paul dodao je 25, dok je Clint Capela uz 14 poena imao i 17 skokova. U sastavu Minnesote najučinkovitiji je bio Karl-Anthony Towns s 22 koša i 15 skokova.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u srijedu u Houstonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider