Košarka
SPORTOVI
Košarka
prljav potez

Dončić se skoro potukao nakon brutalnog faula: Srpski div u zadnji čas zastavio slovenskog fenomena

Prekršaj "za zatvor" obilježio je večer u NBA balonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Los Angeles Clippersa plasirali su se u konferencijsko polufinale NBA doigravanja svladavši Dallas Maverickse sa 111:97 u šestoj utakmici prve runde.

Maverickse je, kao i obično, predvodio Luka Dončić s 38 koševa, devet skokova i devet asistencija. Igrači Clippersa nisu birali metode pri zaustavljanju fantastičnog Slovenca, a pogotovo se to odnosi na Marcusa Morrisa.

On je nakon jednog Dončićevog prodora rukom po glavi opalio slovenskog košarkaša i složio ga na pod. Dončić je poludio i krenuo u okršaj, a srpski centar Boban Marjanović uhvatio je svog suigrača i zaustavio eskalaciju sukoba. Morris je odmah isključen.

gol expired UEFA objavila moguće protivnike za hrvatske klubove u Europi: Imali su dosta sreće divider

VIDEO incidenta pogledajte OVDJE.

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u pobjedi svoje sudjelovao sa 15 koševa i 11 skokova.

U polufinalu Zapadne konferencije momčad iz Los Angelesa će igrati protiv boljeg iz serije Utah - Denver u kojoj Jazz vodi s 3:2.

Clippersi su većim dijelom utakmice bili bolja momčad, a do sredine treće četvrtine uspjeli su doći do 23 koša prednosti. Ipak, na krilima odličnog Luke Dončića Dallas se vratio u utakmicu te je u početnoj fazi posljednje četvrtine zaostatak Mavericksa sveden na samo šest koševa.

Bliže od toga Dallas nije mogao, jer su Clippersi predvođeni Kawhijem Leonardom ubrzo ponovno došli do dvoznamenkaste prednosti koju Mavsi više nisu uspjeli ugroziti.

gol expired Čuveni trener zagrizao za Dinamova dragulja: Pregovori u tijeku, velika cifra na stolu divider

Ivica Zubac je u ovom dvoboju u igri proveo više od 33 minute. S 15 koševa (šut iz igre 6/8) i 11 skokova bio drugi najbolji igrač svoje momčadi.

Kawhi Leonard je sa 33 koša, 14 skokova i sedam asistencija predvodio Clipperse, a Paul George je imao učinak od 15 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u Orlandu Boston je s uvjerljivih 112:94 nadigrao Toronto i poveo sa 1:0 u polufinalnoj seriji doigravanja u Istočnoj konferenciji.

gol expired Utakmica karijere Ćalete-Cara: Zabio dva gola za pobjedu Marseillea divider

Denver Nuggets su sinoć sa 119:107 pobijedili Utah Jazz i izborili sedmu odlučujuću utakmicu u seriji u prvom krugu doigravanja za NBA prvaka.

Nuggetse je do pobjede predvodio Jamal Murray s 50 koševa, šest asistencija i pet skokova. Njemu je to treća utakmica zaredom u kojoj je ubacio preko 40 koševa. Nikola Jokić je dodao 22 koša i devet asistencija, a Jeremy Grant je ubacio 18 koševa.

Kod Utaha najbolji je bio Donovan Mitchell koji je utakmicu završio sa 44 poena, dok je Michael Connley ubacio 21.

Sedma odlučujuća utakmica se igra u noći s utorka na srijedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider