Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ako je na tatu, bit će veselo

Sin legendarnog hrvatskog trenera preuzima Cibonu: Tek mu je 31 godina

Dino Repeša novi je trener Cibone.

Dino Repeša (Foto: Luka Garlanc/Cropix)

Mladi hrvatski stručnjak Dino Repeša (31) novi je trener Cibone, koji će naslijediti Jakšu Vulića, objavio je zagrebački košarkaški klub.

Vukovi će u nastavak sezone krenuti s novim licem na klupi jer je Dino Repeša i službeno preuzeo momčad. Repeša je vrlo znano prezime u europskoj košarci, Jasmin Repeša ostavio je dubok trag u europskoj košarci vodeći mnoge velikane, među njima je i Cibona, a svoju ljubav prema košarci prenio je i na sina Dinu.

Reklama Hajduka u Zagrebu VIDEO Zračna luka Split zabranila Dinamovu reklamu: Hajdukova u Zagrebu stoji dvije godine divider

Dino je vrlo rano krenuo očevim stopama, već s 20 godina pridružio se mlađim kategorijama Unicaje gdje je radio s igračima poput Domantasa Sabonisa, Kenana Karahodžića i Vinyja Okouoa. Uslijedile su epizode u hrvatskoj i regiji, kao pomoćni trener radio je u Zagrebu, Cedeviti te U18 reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iako mu je 31, ima dosta iskustva

Priliku da prvi put sjedne na klupu kao glavni trener, Repeša je dobio u sezoni 2018./19. kada preuzima češki USK Praha. Ondje se vrlo brzo istaknuo, a za sezonu 2020./21. proglašen je trenerom godine u Češkoj. Nakon tri sezone na klupi u glavnom gradu, preuzima Pardubice, a kao glavni trener u tom periodu vodio je i Češku U18 te Hrvatsku U20 reprezentaciju.

Ian Garry Brzorastuća UFC-ova zvijezda otkazala nastup samo dva dana prije vaganja, evo i zašto divider

Nakon šest godina provedenih u inozemstvu, vrijeme je za Hrvatsku i Cibonu.

Cibona se nakon 11. odigranih kola u sklopu regionalne ABA lige nalazi na omjeru od četiri pobjede te sedam poraza, dok u domaćem prvenstvu stoji izuzetno dobro s deset pobjeda i samo dva poraza. S obje lige Dino je jako dobro upoznat.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider