Košarka
SPORTOVI
Košarka
Iz Istanbula za Novu TV

Rađa uoči ključne utakmice Eurobasketa: "Imamo pravo biti optimisti"

Dino Rađa je za Novu TV komentirao stanje u Hrvatskoj reprezentaciji uoči nokaut faze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice s Rusijom svoje mišljenje za Novu TV ponudio je Dino Rađa, legendarni košarkaš i predsjednik Stručnog savjeta HKS-a, koji je istaknuo da treba ići utakmicu po utakmicu.

Od početka priprema za Eurobasket ova utakmica je označena kao ključna, to je ona koja vodi prema medaljama.

"Dvije su koje imaju isto značenje, prije smo imali pravo na grešku, sada više nemamo. Međutim, svi su u istoj situaciji, svi su na 40 minuta od prolaska ili odlaska kući", rekao je Rađa, koji priznaje da ne poznaje najbolje reprezentaciju Rusije, ali vjeruje da ona uvijek ima određenu kvalitetu.

"Moram priznati da ih ne poznajem previše dobro, Aco i treneri su radili skauting, ja sam gledao samo našu grupu, pa ne bih ulazio u neke analize. Ali Rusi kao Rusi, imaju svoj nivo i kvalitetu, morat ćemo igrati maksimalno. Ako budemo igrali kao zadnje tri utakmice imamo pravo biti optimisti", rekao je.

Koliko je predstava protiv Španjolske digla moral momčadi?

"I ove druge su, nije samo ta. Ta je možda najviše značila jer su do tada dobivali sve po 40 razlike, možda je i javnost očekivala da ćemo i mi dobiti po ušima. Međutim, pokazali su veliko srce i suprotstavili se na način da je odlučivala jedna lopta, koja je mogla otići i na drugu stranu", rekao je Rađa. Ostatak razgovora pogledajte u video-prilogu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider