Košarka
SPORTOVI
Košarka
div pored messija

Rađa sinu za rođendan poklonio susret s Messijem i duhovito ispričao kako je do toga došlo

Dino Rađa poklonio je svom najmlađem sinu za rođendanski poklon susret s najboljim nogometašem svijeta Lionelom Messijem.

Dino Rađa sa sinom u posjetu kod Lea Messija (Dino Rađa Facebook)

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa iznenadio je svog sina, inače velikog zaljubljenika u nogomet, priredivši mu za rođendanski poklon susret s najboljim nogometašem svijeta – Lionelom Messijem. Uz nekoliko fotografija s Messijem, Rađa je i ispričao kako je došlo do upoznavanja.

"Rođendan mog najmlađeg sina nedavno. Inače je zaluđen za nogometon i zna svakog igrača na svitu bolje od Guardiole i Ćire zajedno. Razgovor ide otprilike ovako.

"Šta bi ti za rođendan?"

"A znaš ti... nešto u vezi nogometa."

"Šta na primjer?"

"Pa ono... patike iman... dresova iman... Znaš šta? Volija bi nekog upoznat."

"Koga na primjer?"

"Paaa... Pelea, jer će on brzo umrit."

"Ok... I koga još?"

"Messija"

I krenen ja tražit način za tako nešto organizirat. Prvo, fala Keto na kontaktu. Učinija si veliku stvar. I owe you one. Drugo, moran reć veeeeeliko fala Ivanu Rakitiću za sve šta je napravija za mog malog. Primija nas je u trening centar Barcelone i osin šta mu je poklonija svoj dres i balun s potpisima igrača, omogućija mu je da se slika ne samo s Leon, nego sa svima živima koji su prošli.

Mali je van sebe totalno ka šta bi i svako dite vjerovatno. Messi nasmijan, dobre volje. Ni traga nekog zvjezdanog stava. Baš onakav kakav izgleda na televiziji. Raketa, još jedanput fala na svemu. Mali ne prestaje pričat o tome."

U cijeloj priči najzanimljivija je fotografija i usporedba u visini između Messija i obitelji Rađa...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider