Košarka
SPORTOVI
Košarka
vrhunska predstava

Denver poveo u finalu NBA lige: Nikola Jokić ponovno oduševio svijet košarke

Denver, prvi nositelj Zapadne konferencije, imao je šut iz igre 59,5 posto u prvom poluvremenu i 50,6 posto u cijeloj utakmici.

Nikola Jokić (Foto: Afp)

Denver Nuggets su u prvoj utakmici NBA finalu na svom terenu nadigrali Miami Heat sa 104:93.

Do prve pobjede u seriji predvodio ih je Nikola Jokić koji je utakmicu završio s triple-double učinkom od 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Druga utakmica serije na rasporedu je u nedjelju i igra se opet u Denveru.

Jamal Murray ubacio je 26 koševa i upisao 10 asistencija za Nuggetse, Michael Porter Jr. dodao je 14 koševa i 13 skokova, a Aaron Gordon imao je 16 koševa.

"Trenutno je najvažnije dobiti utakmicu, a ja pokušavam dobiti utakmicu na sve moguće načine", rekao je Jokić nakon utakmice.

Denver, prvi nositelj Zapadne konferencije, imao je šut iz igre 59,5 posto u prvom poluvremenu i 50,6 posto u cijeloj utakmici.

Bam Adebayo skupio je 26 poena i 13 skokova za Heat, ali Jimmy Butler je ostao na 13 poena uz šut 6-od-14.

Gabe Vincent ubacio je 19 koševa, dok je Haywood Highsmith dodao 18 za Heat, koji je u prvom poluvremenu ubacio 37,5 posto, a u cijeloj utakmici imao šut iz igre 40,6 posto.

Nuggetsi su stigli do svog prvog dvoznamenkastog vodstva 32-22 tricom Murraya deset i pol minuita prije kraja prvog poluvremena, a na poluvremenu su vodili 59-42.

Denver je imao prednost od najmanje 20 koševa (81:60) dvije minute prije kraja treće četvrtine, a u zadnju dionicu utakmice ušli su s prednošću 84:63.

Heat je zadnju četvrtinu otvorio serijom od 11-0 da bi došao unutar 84:74 s nešto manje od deset minuta do kraja. No, Nuggetsi su ponovno preuzeli kontrolu, poveli 90:74 sedam minuta do kraja nakon polaganja Jokića i već tu zaključili pobjedu.

Miami je imao 2 od 2 s linije slobodnih bacanja, što je rekord NBA finala za najmanji broj pokušaja slobodnih bacanja u doigravanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider