Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajan tandem pod košem

Denver doveo Jokiću veliko pojačanje i zaoštrio paklenu konkurenciju na Zapadu

Denver Nuggetsi potpisali su prvo veliko pojačanje za iduću sezonu, a radi se o jednom od najboljih slobodnih igrača ove godine – Paulu Millsapu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konkurencija u Zapadnoj konferenciji iduće sezone bit će paklena. Već tri All-Star igrača iz prošle sezone napustila su Istok, dok u suprotnom smjeru nije otišao niti jedan. Nije da Zapad nije dugo dominirao, jer nakon Jordanove ere u Bullsima momčadi sa Zapada osvojile su 13 od 19 mogućih naslova. U tom kontekstu, jedina su svijetla točka Istoka zadnjih godina LeBronove momčadi, a sada se ravnoteža kvalitete još više povećala.

Posljednje veliko ime koje je sletjelo na Zapad jest Paul Millsap, koji je potpisao trogodišnji ugovor od 90 milijuna dolara s Denver Nuggetsima. Njegov dolazak dramatično mijenja ravnotežu momčadi samim time što je pristigao u klub koji prošle sezone nije ni bio u doigravanju, slično poput Butlerovog dolaska u Minnesotu koja je automatski postala ozbiljan kandidat za play-off.

Millsap je bio All-Star igrač u svakoj od zadnje četiri sezone i s Jokićem bi trebao činiti jedan od najdinamičnijih tandema pod košem, a to Denveru daje pravo da se nada plasmanu među najboljih osam. Problem je u tome što se još jedno desetak momčadi nada takvom raspletu. Millsapov dolazak ujedno bi mogao pomoći i Jokićevu razvoju.

Nuggetsi su ovime napravili vrlo dobar posao. Pogotovo kad se uzme u obzir da su lani nudili ogroman ugovor Dwyane Wadeu i prošli mjesec bili u raspravi oko tradea za Kevina Lovea. S Millsapom su potpisali na tri godine, ali Denver je zadržao pravo na odlučivanje o zadnjoj godini ugovora, što je jako dobar potez, s obzirom na to da se radi od 32-godišnjem igraču.

Njegov dolazak vjerojatno potvrđuje i da Gallinari napušta Denver jer navodno traži oko 100 milijuna dolara na četiri godine. U nedjelju je imao vrlo pozitivan sastanak s Los Angeles Clippersima, ali spominje se i potencijalni sign-and-trade dogovor prema kojem bi potpisao za Nuggetse i odmah bio razmijenjen negdje drugdje.

Denver gotovo sigurno neće moći ispuniti njegove zahtjeve, ali u Millsapu je dobio top 5 slobodnog igrača ove godine i top 5 igrača prošle sezone na svojoj poziciji. Međutim, Nuggetsi još planiraju dovesti pojačanje na poziciji playmakera, a spominje se veteran George Hill. Denver bi time složio vrlo respektabilnu petorku Hill, G. Harris, Chandler, Millsap, Jokić, i što je još važnije, popravio obranu koja je prošle sezone bila ponajveći problem. A ni klupa nije loša.

Upravo širina klupe otvara prostor za još neke manevre. Dolaskom Millsapa Denver ima višak igrača na poziciji ''četvorke'', a to otvara opcije za trade. Jedna od mogućih solucija je i Eric Bledsoe, kojega se Phoenix želi riješiti. U svakom slučaju, moglo bi biti još uzbuđenja u Coloradu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider