Košarka
SPORTOVI
Košarka
twin towers 2.0

Megatrade u NBA ligi: Cousins i Davis zajedno u momčadi!

U sjeni NBA All-Star utakmice napravljen je veliki trade u kojem su se spojila dvojica dominantnih centara - Anthony Davis i DeMarcus Cousins

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok su 24 najbolja košarkaša svijeta igrala revijalnu All-Star utakmicu u New Orleansu, u jednoj od svečanih loža dogovoren je veliki trade između New Orleans Pelicansa i Sacramento Kingsa. Pelicansi su dogovorili dolazak problematične superzvijezde DeMarcusa Cousinsa (211cm) kojeg će sparit sa svojim visokim centrom Anthonyjem Davisom (208cm)!

Pelicansi su pristali na rizik dovođenja jednog od najtalentiranijih košarkaša današnjice, ali isto tako jednog od najtemperamentnijih. Cousins je poznat po svojem  ponašanju zbog kojeg često dobiva tehničke pogreške. Ove sezone ih je sakupio čak 17!

No istovremeno Cousins je pravi superstar koji je ove sezone na prosjeku od 27.8 poena, 10.6 skokova, 4.8 asistencija, 1.4 ukradene lopte i 1.3 blokada po susretu. Davis je na prosjeku od 27.7 poena, 11.6 skokova i 2.5 blokada po susretu.

"Ako sam dovoljno blagoslovljen da dobijem posao ovdje, naravno da sam sretan što ću igrati s Davisom", rekao je Cousins nakon utakmice u kojoj je zaigrao svega dvije minute.

Pelicansi će u Kingse poslati Tyrekea Evansa, Buddyja Hielda, Langstona Gallowaya i dva prva picka za predstojeći draft. Kingsi će osim Cousinsa poslati i Omrija Casspija u New Orleans, koji će morati pokupiti nekoliko slobodnih igrača na tržištu da popune roster, odnosno produlje svoju klupu.

Vidjet ćemo kako će kliknuti dva dominantna, ali jako moderna centra zajedno u momčadi. Ono što ih čini modernima je činjenica da zabijaju izvana i da istrčavaju kontre kao da su krilni igrači. Cousins je primjerice na prosjeku od 1.7 trica po susretu.

Čini se da Pelicansi pokušavaju nešto što su San Antonio Spursi radili od 1997. do 2003. godine s Timom Duncanom i Davidom Robinsonom. Njih dvojica dobili su nadimak The Twin Towers, a zajedno su osvojili dva naslova NBA prvaka. S obzirom da su Cousins i Davis moderniji centri, mogli bi ih nazvati naprednijom verzijom ili kako bi Amerikanci rekli: The Twin Towers 2.0!

Pelicansi su trenutno na 2.5 pobjede od osmog mjesta na Zapadu, posljednjeg koje vodi u doigravanje. Na 1.5 pobjeda je udaljen i Sacramento koji je ovim potezom pokazao da odustaje od ove sezone i da kreće u rekonstrukciju.

Još se uvijek čeka službena potvrda jednog od klubova, no trade je praktički gotov!

Više govora o tradeu DeMarcusa Cousinsa u New Orleans bit će u novom izdanju podcasta Triple-double. Vid Horvat i Danijel Lutz bit će s vama i ovog četvrtka od 20:15.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider