Košarka
SPORTOVI
Košarka
sijevalo sa svih strana

All-Star "cirkus" je gotov: Zapad pobijedio Istok, Davis za povijest!

U New Orleansu je odigrano 66. izdanje tradicionalne NBA All-Star utakmice između igrača Istočne i Zapadne konferencije

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U New Orleansu je u noći s nedjelje na ponedjeljak odigrano 66. izdanje NBA All-Star utakmice između Istoka i Zapada. Košarkaši Zapadne konferencije upisali su treću zastopnu pobjedu i 28. sveukupno protiv Istoka. Bilo je 192:182 za momčad koju je vodio Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa.

S ukupno 374 koša All Stars u New Orleansu je potukao sve rekorde od 1951. godine. Za Zapad je ovo šesta pobjeda u zadnjih sedam godina.

Anthony Davis, domaći superstar iz New Orleans Pelicansa, predvodio je zapadnjake do pobjede s 51 poenom i 10 skokova. Bio je to ujedno i novi rekord po broju ubačenih poena na All-Star utakmici. Slijedio ga je Russell Westbrook koji je pridodao 41 koš za samo 19 minuta na parketu!

Kod Istoka je najefikasniji bio Grk Giannis Atetokounmpo koji je u svom debiju na All-Staru ubacio 30 koševa. Nijedan drugi igrač nije ubacio više od 23 poena (LeBron James).

Nagrada za najkorisnijeg pojedinca utakmice otišla je naravno na stranu Davisa koji je bio najučinkovitiji, ali i iz razloga što je bio domaći u New Orleansu. Westbrook je trebao čak 12 minuta manje od Davisa da ubaci 41 poen, no teško je bilo za očekivati da će organizatori All-Stara po treći put zaredom dati razigravaču Oklahome City Thundera MVP nagradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider