Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pred savezom puno posla

Debakl hrvatske košarke: ''Ovo je jednostavno realno stanje''

Hrvatska košarkaška reprezentacija u dvije je kvalifikacijske utakmice upisala dva poraza. Nakon što je izgubila kod Nizozemske, isto se ponovilo u Zagrebu protiv Italije.

Dino Rađa (GOL.hr)

Redovi ispred dvorane Dražena Petrovića pokazali su da košarkaških ljubitelja još uvijek ima, no ima li Hrvatska još uvijek košarku? Nakon dva kola kvalifikacija, Hrvatska je s dva osvojena boda na posljednjoj poziciji u skupini. Vodeća je Italija s četiri boda, a slijede je Rumunjska i Nizozemska s tri boda. A prolazak u daljnji krug kvalifikacija, podsjećamo izborit će tri prvoplasirane reprezentacije. U veljači sljedeće godine pred Hrvatima su na domaćem parketu susreti s Nizozemcima i Rumunjima.

''Ovo je jednostavno jedno realno stanje hrvatske košarke koja je godinama dovođena u stanje u kakvom je danas. I mislim da je od ovih igrača koji su ovdje nerealno tražiti nešto više što su oni dali, a to je da su se borili maksimalno'', izjavio je Dino Rađa.

I prije početka kvalifikacija znalo se da će ovaj ciklus biti drugačiji jer neće sudjelovati NBA igrači. Uostalom probleme s NBA igračima , ali i onima koji igraju Euroligu imaju i druge reprezentacije. No, nije li se reprezentacija ipak mogla posložiti drugačije, podsjetimo izbornik Skelin zahvalio se četvorici starijih igrača.

"Ja ne bi bih vraćao starije igrače iz razloga što sam se zahvalio četvorici igrača, a pojedine starije igrače nisam kontaktirao. Ne znam koliko bi mogli pomoći. Mislim da se radi o jednoj fizičkoj potrošenosti i da više na te igrače ne možemo računati'', objasnio je Skelin.

Kvalifikacije za SP 2019. (GOL.hr) Kvalifikacije za SP 2019. (GOL.hr)

Skelin se tako zahvalio 32-godišnjem Marku Tomasu, 33-godišnjacima Ukiću i Žoriću i 35 godišnjem Marku Popoviću. S druge strane, jedna Španjolska u svoje je redove pozvala 39-godišnjeg Alberta Olivera, Sergija Vidala od 36 godina, dok Fran Vasquez ima 34 godine.

''Mislim da je vrijeme određenih igrača prošlo i trebamo se okrenuti mlađima i proizvodnji. I maksimalnu pažnju posvetiti njima'', mišljenja je i Rađa.

Nakon svega postavlja se i pitanje je li Ivica Skelin bio dobar izbor za izbornika košarkaške reprezentacije?

''Mislim da je u ovom trenutku on najupućeniji u stanje. Kao pomoćnik je proveo nekoliko godina u sustavu. On je ozbiljan i mlad trener, najlakše je sad udariti po njemu, ali on samo sprovodi politiku saveza'', rekao je Rađa.

Pred čelnim ljudima saveza puno je posla, želi li Hrvatska uhvatili priključak i izboriti barem drugi krug, glave bi trebali skupiti svi koji nešto znače u hrvatskoj košarci i okupiti najbolji mogući sastav. Inače će sljedeće prvenstvo na kojem bi hrvatski košarkaši mogli nastupiti biti Eurobasket 2021. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider