Košarka
SPORTOVI
Košarka
Filmska priča

Kako je bivši trener Cavsa otkrio Žižića: "Odmah sam znao da će u NBA!"

Bivši trener Cavaliersa David Blatt ispričao je nevjerojatnu priču i upoznao američku javnost s Antom Tonijem Žižićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Toni Žižić postao je novi igrač Cleveland Cavaliersa nakon megatradea koji je potresao NBA. Nezadovoljni Kyrie Irving izašao je iz sjene LeBrona Jamesa i postao nova zvijezda Boston Celticsa, dok su Cavsi dobili adekvatnu zamjenu na njegovoj poziciji u Isaiahu Thomasu.

Osim svog najboljeg igrača iz prošle sezone, Celticsi su se morali odreći Jaea Crowdera, izbora prve runde drafta Brooklyn Netsa i Ante Tonija Žižića. Crowder je u šest NBA-sezona stvorio ime kao dobar obrambeni igrač koji može pomoći i u napadu, draft izbori Netsa uvijek su atraktivni zbog rezultatske krize u kojoj se klub nalazi, a najveći upitnik američkoj javnosti predstavlja Žižić.

Zbog toga je aktualna postala nevjerojatna priča Davida Blatta, bivšeg trenera Cavsa, koji je za Boston.com ispričao kako je otkrio tada 16-godišnjeg Žižića. Blatt je kao trener Maccabija za vrijeme priprema tražio mlade igrače koji će sudjelovati u treninzima i dobio je dva mlada hrvatska igrača – Dragana Bendera i Žižića.

Okršaj 16-godišnjeg Žižića i Baby Shaqa

Iako na glasu kao veći talent, Bender se mučio u igri s velikim dečkima

''Vidjelo se da mu je bilo teško, imao je 16 godina i igrao je protiv odraslih ljudi'', prisjeća se Blatt, a onda u priču uvodi Žižića.

''Drugi, visoki dečko igrao je protiv Sofoklisa Schortsanitisa. Znate li tko je on? Mogu vam reći da je to jedan od najvećih, najsnažnijih ljudi koje sam ikad vidio. Zvali smo ga Baby Shaq, bio je nevjerojatno jak i agilan. Čuvao ga je taj dečko iz Hrvatske, a ovo što ću vam sada ispričati je istina'', počeo je priču Blatt.

''Taj dečko letio je posvuda po dvorani. Odbijao se od zidova i od parketa, Schortsanitis ga je 'tukao' na sve moguće načine. Znate li što je najviše upadalo u oči? Svaki je put ustajao'', nastavlja Blatt.

Žižić kao Muhhamad Ali

''Podsjetio me na Muhhamada Alija koji je na konopcima vikao 'udari me', sve dok se protivnik nije umorio, nakon čega je nokautirao Georgea Foremana. To je radio i Žižić. Nije odustajao sve dok Schortsanitis nije rekao: 'Dosta je, idem doma'. Napustio je parket, a Žižić je i dalje tamo stajao.''

''Sjećam se da sam tada sebi rekao: 'Ovaj će dečko biti igrač. On ide u NBA''', zaključuje priču Blatt.

Blatt se ujedinio sa Žižićem tri godine kasnije u Darušafaki gdje ga je pripremao za NBA-ligu, u koju je otišao ove sezone i potpisao za Celticse koji su ga izabrali 23. pickom. No, navijači Bostona mogli su ga gledati samo na Ljetnoj ligi. Bez ijedne ''prave'' NBA utakmice postao je igrač Cavsa gdje će igrati s najboljim košarkašem današnjice LeBronom Jamesom, a sudeći po Blattovoj priči, dat će sve od sebe da izbori mjesto u momčadi koja računa na četvrto uzastopno NBA-finale.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider