Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bojan Bogdanović tragičar

Velika večer Darija Šarića, ali i nevjerojatan poraz Sixersa u ludoj završnici

Dario Šarić odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone, ali njegovi Sixersi doživjeli su poraz od Chicago Bullsa.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dario Šarić iskoristio je svaku priliku koju je dobio u odsustvu Joela Embiida te bio prvi strijelac Philadelphije u porazu od Chicago Bullsa sa 115:117. Šarić je zabio 20 od ukupno 27 koševa u drugom poluvremenu (šut iz igre 10/19, trice 3/6) i tome je dodao osam skokova, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte. Sjajan je bio i Simmons, no to nije bilo dovoljno.

Simmons je završio utakmicu s 19 poena, 11 skokova i deset asistencija, završivši s novim ''triple-doubleom'', ali Philadelphia je upisala šesti poraz u zadnjih sedam utakmica. Simmons i Šarić su u četvrtoj četvrtini doveli Sixerse u poziciju da prekinu niz Bullsa. Phila je nešto manje od četiri minute prije kraja imala 107:99, ali tada je Chicago odgovorio jednom od najboljih dionica ove uzbudljive sezone.

Markkanen je potom pogodio tricu, Mirotić s druge strane blokirao Šarića, a Dunn stavio još jednu tricu dvije minute i 46 sekundi prije kraja. Ta sekvenca bila je dio je nevjerojatne serije Bullsa od 15:2 kojom su okrenuli utakmicu i upisali šestu uzastopnu pobjedu.

Simmons je u posljednjim sekundama imao priliku odvesti utakmicu u produžetak, ali nije uspio pogoditi. Šarić je pogodio tricu 39 sekundi prije kraja kojom je približio Sixerse na 117:115, no Simmonsa je u zadnjim sekundama spriječio Dunn.

''Znao sam da ću uzeti taj šut. Pokušao sam doći do obruča, izvući prekršaj, ali pokušati doći do prekršaja u posljednjoj četvrtini ovakve utakmice, znate da će biti teško. Bila je to dobra prilika, ali nije uspjelo'', rekao je nakon utakmice Simmons.

Kod Chicaga su najbolji bili Nikola Mikrotić i Kris Dunn sa po 22 poena svaki i Justin Holiday koji je ubacio 20.

Poraz kod kuće su upisali i Indiana Pacersi Bojana Bogdanovića, od njih su sa 112:111 bolji bili Boston Celticsi kojima je pobjedu donio Terry Rozier zakucavanjem 1,5 sekundu prije kraja.

Kyrie Irving je s 30 poena predvodio Boston koji je gubio 107:102 nakon što je Victor Oladipo pogodio koš za Indianu 31 sekundu prije kraja. No Irving nakon toga pogađa dvije trice i još jedan koš devet sekundi prije kraja. Bostonovi igrači ograđuju Bogdanovića koji je htio dodati loptu Oladipu, ali ju je presjekao Rozier nakon čega je zakucao za pobjedu.

Celticsi su vodili sa čak 18 koševa u prvoj četvrtini, a na odmor su otišli s vodstvom 62:47. Pacersi su smanjili zaostatak na jednoznamenkasti broj u trećoj četvrtini, a u zadnjoj su pred kraj došli i u vodstvo nakon trice Oladipa.

Al Horford je ubacio 14 koševa uz 10 skokova i devet asistencija za Celticse.

Oladipo je bio najučinkovitiji kod Indiane s 38 poena, od čega je 12 zabio u zadnje dvije minute.

Bogdanović je odigrao 28 minuta i zabio je 10 koševa (šut iz igre 3/7, trice 2/5) te upisao četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Phoenix Sunsi Dragana Bendera su sa 97:91 pobijedili Dallas Maverickse. Hrvatski je reprezentativac odigrao 28 minuta i zabio šest koševa (šut iz igre 2/6, trice 2/4), ugrabio dva skoka i upisao jednu blokadu. Najbolji strijelac Sunsa bio je TJ Warren s 19 poena, dok je Isaiah Canaan upisao 17. Maverickse je predvodio Harrison Barnes s 26 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider