Košarka
SPORTOVI
Košarka
dario igra sjajno!

Opet odlični Šarić: Amerikanci usvojili njegov nadimak iz Hrvatske

Dario Šarić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za svoju Philadelphiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi zaustavili su seriju Philadelphia 76-ersa od tri pobjede u nizu. Slavili su Celticsi 116:108 u utakmici u kojoj je najbolji strijelac gostiju bio naš Dario Šarić. Bila je to još jedna njegova sjajna predstava kojom je nastavio dobru formu u drugoj polovici regularnog dijela sezone.

Kod trenutno druge ekipe Istočne konferencije Šarić je zabio 20 koševa uz šut iz igre 9/18, a imao je i najveći broj skokova njih 11 upisavši novi double-double učinak.

Šarić sjajno koristi vrijeme dok nema Joela Embiida u momčadi i čak je pet puta u posljednjih šest utakmica bio vodeći strijelac Phille. Navijači pak na društvenim mrežama zazivaju dan kada će zajedno zaigrati Šarić, Embiid i ozlijeđeni prvi pick drafta Ben Simmons.

U međuvremenu je njegov nadimak iz Hrvatske ''Ši Ši'' potpuno usvojen kod američkih medija koji su ga zvali i ''Homie''.

''Bila je to zadnja utakmica prije All-Star pauze. Bili smo u utakmici do tamo treće ili četvrte četvrtine, ne sjećam se više. Ali igrali smo čvrsto, pravu mušku košarku s dota kontakta i dobrom obranom. Imali smo možda priliku i pobijediti, ali smo na kraju izgubili energiju i to je razlog poraza. Pokazali smo karakter. Teško je pobjeđivati u gostima kod ekipa poput Bostona koja je druga na Istoku'', rekao je Dario nakon utakmice.

On će ovog vikenda biti sudionik utakmice najboljih novaka u ligi i onih kojima je ovo druga godina.

''Naravno da sam uzbuđen, jedan od mojih snova je bio nastupati na All-Star vikendu i igrati s najboljim mladim igračima u ligi. Puno mi to znači, kao i mojoj obitelji i mojim bivšim igračima iz Hrvatske.''

Više o Dariju Šariću i našim košarkašima možete više saznati u video podcastu Triple-double koji na GOL.hr-u kreće od danas u 20:15!

Milwaukee Bucks su sinoć sa 129-125 pobijedili Brooklyn Netse. Bojan Bogdanović je odigrao 30 minuta za Brooklyn i u tom je vremenu zabio 14 koševa uz šest skokova i dvije asistencije. Najbolji strijelac Brooklyn, kojem je ovo 16. uzastopni poraz na domaćem terenu, bio je Brook Lopez koji je utakmicu završio sa 36 koševa.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider