Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
mogao biti junak...

Dario Šarić promašio otvoreni šut za pobjedu, monstruozni Griffin ubacio 50!

Dario Šarić mogao je biti junak Philadelphije, no u konačnici je njegova momčad upisala poraz, a on je zabilježio ispodprosječnu šutersku večer.

Šarić šutira za pobjedu (Screenshot)

Sinoć su u NBA-u odigrane tri utakmice, a najnapetije je bilo u Detroitu gdje su Pistonsi u produžetku pobijedili Philadephiju 76erse sa 133:132. Detroit je slavio na krilima Blake Griffina, koji je zabio rekordnih 50 koševa, dok je hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić u porazu svoje momčadi ubacio 14 koševa.

Griffin je zabio koš za izjednačenje 35 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice, nakon čega je Šarić promašio otvoreni šut za pobjedu. U produžetku se odvila nova drama, u kojoj je Reddick zabio tricu uz prekršaj za vodstvo 76ersa 132:130, da bi potom Griffin odgovorio košem i slobodnim bacanjem za pobjedu.

Osim 50 koševa, što mu je rekord karijere, Griffin je upisao i 14 skokova i šest asistencija. Detroit je tako ostao neporažen nakon tri utakmice od početka sezone.

Šarić je imao lošu šutersku večer, 14 koševa ostvario je uz šut iz igre 5/16 i trice 2/11. Tome je u 37 minuta na terenu pridodao osam skokova, pet asistencija i po jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Philadelphia je igrala bez najboljeg rookieja sezone Bena Simmonsa, a najbolji u njezinim redovima bio je Joel Embiid s 33 koša, dok je J. J. Redick dodao 30, a Robert Covington 16 koševa.

U druge dvije utakmice koje su igrane sinoć New Orleans je pobijedio Los Angeles Clipperse sa 116:109. Najučinkovitiji kod Pelicansa bio je Anthony Davis s 34 koša, 12 skokova i dvije asistencije.

Denver Nuggets uvjerljvio su bili bolji od Sacramento Kingsa sa 126:112.

NBA, utakmice koje su odigrane u utorak:

Detroit Pistons - Philadelphia 76-ers 133:132 (produžetak)

(Dario Šarić odigrao je 37 minuta za Philadelphiju, zabio je 14 koševa i upisao osam skokova, pet asistencija, jednu ukradenu loptu i jedan blok)

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 116:109

Denver Nuggets - Sacramento Kings 126:112
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider