Košarka
SPORTOVI
Košarka
dario o draženu i reprezentaciji

Pogledajte kako Šarića hvale trener, stručnjaci, navijači…

Dario Šarić kandidat je za prestižnu nagradu najboljeg novaka u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako u posljednje vrijeme igra Dario Šarić zbilja je impresivno. Nije da nismo mislili kako to ima u sebi, ali otkako je dobio više prostora uistinu pokazuje da itekako spada u svjetsku košarkašku elitu u NBA ligi.

Nakon što je Šarić potopio Los Angeles Lakerse s 29 koševa, njegov dolazak u Kaliforniju iskoristila je vrijedna ekipa iz Croationsports.com-a iz San Pedra kako bi prvi put razgovarala s košarkašem Sixersa.

No, prvo su nakon utakmice upitali trenera Philadelphije Bretta Browna da kaže svoje dojmove o Dariju i nagradi za rookieja godine.

''Vjerujemo da rookie godine mora doći iz Philadelphije. Vidite i sami zašto se Darijevo ime spominje iznova i iznova. On ima nevjerojatnu sposobnost učenja, brzo upija NBA stvari. Ima prostora za napredak, a to znači da njegova igra može ići na još viši nivo.''

Rookie godine

Brown je mislio kako tu nagradu moraju osvojiti njegovi igrači, trenutno ozlijeđeni Joel Embiid ili Dario.

''Nemam pritisak, želim tako nešto staviti sa strane. Ne želim takav teret na leđima. Naravno, bilo bi lijepo osvojiti takvu titulu. Značilo bi to puno za moju karijeru, ali to nije prvo na što pomislim ujutro ili posljednje prije odlaska u krevet'', rekao je Dario za Croatiansports.com.

''Prvi put kad sam stigao u NBA sve je bilo puno brže nego u Europi. Igrači su brži, dodavanja su brža, puno kontra-napada, u Europi se više igra pet na pet… Nema toliko akcija, sve se završava brže i atraktivnije zbog ljudi koji žele zabavu'', kaže Šibenčanin o prilagodbi na NBA.

Dariju stižu pohvale sa svih strana, a u Staples centru je utakmicu gledao i bivši NBA košarkaš Michael Smith koji danas radi za LA Clipperse.

''Mislim da je Dario odličan. Ima visinu, zna s loptom igrati poput playmakera. Ima tu neku čvrstinu, uvijek je tamo gdje se pod košem nešto događa, ne boji se uprljati ruke i boriti se, a to je dobar znak. Ne znam pomaže li mu u tome više njegova visina ili srce, ali on je borac'', kaže Smith.

''Napravio je velik skok, naročito s ovim nizom od 13 utakmica među kojima je sedam preko 20 koševa. I znate što mi se još sviđa kod njega, mogao je čekati da dođe sljedeće sezone, no poštovao je obećanje koje je dao Sixersima i stigao kao jako dobar posao Philadelphije. To pokazuje njegov karakter. Mislim da je on savršen kotačić koji će se posložiti s Embiidom i Simmonsom'', poručio je Smith te otkrio kako zna ponešto i hrvatskog.

''On je igračina, on je dobar šut, on je velika igrač.''

Dario o reprezentaciji

Ante Kvartuč ga je upitao i o naslijeđu velikog Dražena Petrovića.

''Svi znaju što Dražen znači ne samo za Šibenik, već i Hrvatsku i taj cijeli dio Europe. On je jedan od mojih idola. Ponosan sam što dolazim iz njegovog grada, no nije mi to teret. Ne želim uspoređivati s njim, imam svoj put. Da dođeš na njegov nivo zbilja trebaš biti dobar, dobar igrač.''

O reprezentaciji je Dario rekao sljedeće:

''Reprezentacija se malo muči posljednjih godina, možda i duže. Teško je, kao da smo uvijek tamo, ali smo uvijek u nekoj sredini to je za nas razočaravajuće. Mislim da imamo sjajnu momčad s dosta NBA igrača koji mogu donijeti nešto novo Hrvatskoj. Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu.''

Baš kao što ga on ostavlja na NBA parketima. Navijači Sixersa na utakmici u Los Angelesu jednostavno su objasnili zašto ga toliko vole, a tek je stigao u njihov grad.

''On predstavlja ono što Philadelphia jest. On je čvrst igrač koji daje sve od sebe.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider