Košarka
SPORTOVI
Košarka
Lude brojke darija

Šarić u mjesec dana uz bok najvećim NBA facama!

Dario Šarić ima takav prosjek da ga možemo svrstati među najbolje u posljednjih mjesec dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Philadelphia 76ersi Darija Šarića sinoć su sa 100-112 izgubili od Los Angeles Clippersa na njihovom terenu, Bojan Bogdanović je sa svojim Washington Wizardsima slavio u produžetku protiv Portland Trail Blazersa 125-124, a Orlando Magic je izgubio od aktualnih prvaka Cleveleand Cavaliersa.

Dario Šarić je opet bio solidan s dvoznamenkastim učinkom, u 34 minute je ubacio 16 koševa uz pet skokova, dvije asistencije i jedan blok. U 13 utakmica od 8. veljače hrvatski reprezentativac ima prosjek od 19.6 koševa, 8.4 skokova i 3.7 asistencije po utakmici uz postotak šuta od 48.6 posto.

Samo su Giannis Antetokounmpo, DeMarcus Cousins, LeBron James i Russell Westbrook upisali sličan učinak u istom razdoblju.

Chris Paul je zabio 30 koševa, a DeAndre Jordan 19 uz 20 skokova za četvrtu pobjedu pobjedu Los Angeles Clippersa u pet zadnjih utakmica. Clippersi su zaostajali 79-75 nakon tri četvrtine, ali su zadnji dio utakmice otvorili sa serijom 10-0 čime su preuzeli vodstvo.

Bogdanovićevi Wizardsi su sa 125-124 nakon produžetka pobijedili Portland Trail Blazerse na njihovom terenu, a do pobjede ih je vodio raspoloženi John Wall sa 39 koševa. Bradley Beal je dodao 26 za Wizardse kojima je ovo peta uzastopna pobjeda. Bojan Bogdanović je odigrao 19 minuta i u tom je vremenu upisao 11 koševa i dva skoka.

Orlando Magic nije mogao pružiti otpor prvacima. Cleveland Cavaliersi su sa 116-104 svladali Magic, a LeBron James je zabio 24 koša uz 13 asistencija i 12 skokova. Kyrie Irving je dodao 22 koša za Cleveland koji je prekinuo niz od tri poraza.To je bio deveti triple-double za Jamesa ove sezone.

Kod Orlanda su četiri igrača imala dvoznamenkasti učinak. Nikola Vučević je bio najbolji strijelac sa 20 pogodaka i 16 skokova. Mario Hezonja je odigrao 14 minuta i zabio je sedam koševa uz dva skoka, a Damjan Rudež je na terenu proveo jednu minutu bez učinka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider