Košarka
SPORTOVI
Košarka
VEĆA MINUTAŽA DOLAZI

Dario Šarić neće s Durantom po naslov, razmijenjen je u najpotentniju momčad lige

Pred sami "trade deadline" u NBA ligi, Dario Šarić napustio je Phoenix te će od sada igrati za Oklahoma City Thunder.

Dario Šarić protiv Thundera (Foto: Afp)

Nakon senzacionalnog posla u kojem su svoje redove pojačali Kevinom Durantom, Phoenix Sunsi su u ovom prijelaznom roku odradili još jedan posao. Onaj nakon kojeg njihov član više nije Dario Šarić.

Šiši će od sada igrati za Oklahoma City Thunder, gdje odlazi zajedno s jednim izborom druge runde drafta, dok će u drugom smjeru Darius Bazley

Četvrti klub i lov na veću minutažu

Šariću će to biti četvrti klub u NBA karijeri, nakon Philadelphija 76-ersa, Minnesotta Timberwolvesa te Sunsa.

U Phoenixu je Dario proveo tri i pol sezone, od čega je jednu, tj. cijelu prošlu, pauzirao zbog ozljede.

Ove sezone nije se baš naigrao. Iako je startao u 12 utakmica, kroz njih 37 upisao je u prosjeku 14.4 minuta na parketu, za vrijeme kojih je postigao 5.8 poena uz 3.8 skokova i 1.5 asistenciju.

Dolazi u najmlađu momčad lige

Nažalost, Dario ovako više neće biti članom momčadi koja se prometnula u jednog od glavnih kandidata za titulu, no u Thunderu bi trebao dobiti više priliku igrati, što mu je vjerojatno trenutno najvažnije.

Radi se o najmlađoj te možda i najpotentnijoj momčadi lige. Od 28-godišnjeg Darija će stariji biti tek 31-godišnji Mike Muscala, a prosjek godina cijelog rostera od 17 igrača je 21.94 godine.

Predvodnici momčadi su 24-godišnja glavna zvijezda, Shai Gilgeous Alexander, koji je ove sezone na prosjeku od 30.8 poena (šesti u ligi), 4.7 skokova i 5.6 asistencija te sjajni australski bek, Josh Giddey. Ovaj 20-godišnjak upisuje 16.3 poena, 7.9 skokova i 5.9 asistencija. Najveći potencijal možda se krije u drugom picku ovosezonskog drafra, Chetu Holmgrenu, no ovaj centar je zbog ozljede izvan pogona cijelu svoju rookie sezonu.

Šarić bi trebao pomoći svojom kvalitetom i iskustvom, u nadi da može ponovno uhvatiti najbolje brojke svoje NBA karijere. U sezoni 2017./18., svojoj drugoj u ligi, upisao je u dresu Philadelphije prosjek od 14.6 poena, 6.7 skokova i 2.6 asistencija.

Thunder se trenutno nalazi na 12. mjestu Zapada s omjerom iznad onog koji im se prognozirao. Ostvarili su 26 pobjeda i 28 poraza te još uvijek ulaze među kandidate za ulaz u doigravanje. 

Osim toga, uz njih je vezana još jedna zanimljiva činjenjica. Raznim razmjenama igrača, prisvojili su čak 35 draft pickova u idućih sedam godina. Franšiza je prepuna potencijala i nadamo se da Dario u njoj može "pustiti korijenje".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider