Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi su ga se sjetili

VIDEO Knjiga žalosti za Miroslava Ćiru Blaževića: Tuguju navijači, Dalić, ali i poznati glumac

Hrvatski nogometni savez otvorio je knjigu žalosti za Miroslava Ćiru Blaževića.

Građani se upisuju cijeli dan, a Ćirini dugogodišnji prijatelji i tijekom četvrtka su podijelili emotivne poruke.

"Zahvalio sam mu se za sve one lijepe trenutke koje nam je pružio s uspjesima s Vatrenima, onim prvim Vatrenima. To je bilo nezaboravno vrijeme", rekao je Marin.

Nadovezao se Ali.

"Mi smo navijači koji jako dugo volimo našeg Ćiru iz Prištine i uvijek je bio velik za nas. Inače iz smo iz Makedonije, ali smo često s našim očekima odlazili u Prištinu navijati za njegov bijeli šal."

Martin je kazao:

"Ja sam ovdje studirao u Zagrebu i svaki kad put kad bi sreli Ćiru stvorio bi mi osmijeh na licu, čak sam mu jednom rekao 'di si Ćiro', on mi je prišao i dao ruku i rekao 'di si sine'. Ono klasični Ćiro, falit će nam svima."

"Svima će nedostajati, bio je vrhunski trener i čovjek", zaključio je Viktor.

Odavala se počast i ispred Ćirinog omiljenog kafića. Osvanulo je još nekoliko svijeća i rođendanska čestitka.

U kafiću se tijekom popodnevnih sati okupio intiman krug prijatelja. Među njima bio je i veliki Ćirin prijatelj, glumac Emir Hadžihafizbegović.

"Ne žališ toliko njega koliko ste sretni da ste bili u njegovoj blizini da vas je oplemenio. Ja sam u njemu zavolio svoje karakterne osobine vjerojatno i on u meni, tako je i došlo do tog čuvenog poklona prije 10 godina kad mi je s ruke skinuo sat, poslije mog Zlatnog lava u Veneciji. Ja sam tek poslije saznao tu vrijednost sata i rekao mu da bi mu vratio. On je rekao 'samo po Sarajevu šetaj s njim, nek papci vide što je prava ćuka' Hehe...", prisjetio se sarajevski glumac.

Brojne uspomene s Ćirom čuva i izbornik Zlatko Dalić.

"Ćiro je imao svoj poseban stil način rada i koji smo svi mi kasniej prekopriali na taj način jas am puno stvari od njega naučio, puno stvari sam primjenio jer je bio poseban jedinstven i neponovljiv. On je bio puno više od nogometnog trenera."

Od legendarnog trenera oprostila se i UEFA. Baš kao i brojni strani mediji. Od jučer društvene mreže prepune su fotografija s Ćirom. Fotografije koje će zauvijek ostati vrijedna uspomena na trenera svih trenera.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider