Košarka
SPORTOVI
Košarka
čeka ga velika borba

Šarić se vratio u 76erse i progovorio o razočaranju s Eurobasketa

Nakon razočaranja na Eurobasketu Dario Šarić vratio se u Philadelphiju gdje je započeo s pripremama za novu NBA sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon završetka Eurobasketa na kojem je hrvatska reprezentacija poražena u osmini finala od Rusije, Dario Šarić izbjegava hrvatske medije. Međutim, po povratku u redove Philadelphia 76ersa na obaveznom druženju s novinarima ipak se osvrnuo i na Europsko prvenstvo.

"Osjećam se umorno. Više u psihičkom smislu nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti EuroBasket sa svojom reprezentacijom. Nemam problema s nikakvim ozljedama, ali za nekoliko tjedana bit ću i fizički i psihički 100 posto spreman za novu sezonu."

Šarić je otkrio kako mu u klubu nisu stvarali nikakve probleme zbog nastupa na europskom prvenstvu

"Niti jednom mi nisu prigovorili što igram za reprezentaciju na Eurobasketu, niti su u klubu tražili da se odmaram. Svi u klubu su znali da želim igrati za Hrvatsku i nitko nije radio nikakve probleme. Bili smo u stalnom kontaktu i sve su znali," dodao je.

Nakon sezone u kojoj je bio među kandidatima za novaka godine, Šarića u novoj sezoni očekuje žestoka borba za minutažu. Novi član Sixersa je Markell Fultza koji je bio prvi izbor drafta 2017. godine, a u momčad se vraća prvi izbora drafta 2016. Ben Simmons, koji je propustio prošlu sezonu zbog ozljede. U klub je stigao i veteran J.J. Reddick.

"Bit će malo teže ostvariti veću minutažu nego prošle sezone. Prošle sezone sam igrao dobro, nadam se kako ću tako igrati i ove sezone. Sigurno će nam biti lakše jer imamo puno igrača koji znaju igrati. Mislim da ćemo biti bolji nego lani," dodao je Šarić koji je u svojoj 'rookie' sezoni imao prosjek od 12,8 koševa i 6,3 skoka za 26,3 minute na parketu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider