Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nije mu se svidjelo

Dario Šarić nakon debakla Hrvatske: ''To je razočaravajuće i nema nikakvog smisla''

Dario Šarić nije krio razočaranje nakon debakla Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić smatra da kvalifikacijski sustav za Svjetsko prvenstvo u košarci ''nema nikakvog smisla'' nakon što je Hrvatska eliminirana iz natjecanja.

Posljednji put kad je Hrvatska imala dobar turnir bilo je to na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Nije to bilo tako davno, ali će sljedeći nastup na velikom natjecanju možda dočekati tek 2021.

FIBA je napravila glupost ovim kvalifikacijama u kojima većim djelom nisu mogli sudjelovati vrhunski igrači iz NBA-a i Eurolige, ali su svi bili u istom položaju i Hrvatska je imala nekoliko šansi da se kvalificira. No, dok su najbolje reprezentacije poput SAD-a, Španjolske, Francuske, Litve i Australije uspjele proći i kvalificirati se na turnir u Kini, drugi nisu bili te sreće.

''S ovom vrstom prozora gdje igrači iz NBA-a i Eurolige ne mogu igrati, to nema nikakvog smisla za mene'', kazao je Šarić nakon pobjede Minnesote protiv New York Knicksa.

Uz Hrvatsku, na Svjetsko prvenstvo nije se uspjela kvalificirati ni Slovenija, aktualni europski prvak koji je u kvalifikacijama bio bez Gorana Dragića (oprostio se od reprezentacije) i Luke Dončića.

Šarić je bio MVP kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2016, kada je Hrvatska izborila kartu za Rio. Bojan Bogdanović bio je tada najbolji strijelac turnira. I obojica su se nadala da će predstavljati Hrvatsku ovog ljeta.

''Naravno da nam se to nije svidjelo. Vi ste ovdje, a istovremeno imate kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo i očito je da se kroz to natjecanje ostvaruje plasman na Olimpijske igre, a vi nemate priliku predstavljati svoju zemlju'', rekao je Šarić te nadodao:

''To je razočaravajuće i kvalifikacijski sustav ne funkcionira nabolje za nas.''

Međutim, Hrvatska je s njih dvojicom i ukupno četiri NBA igrača doživjela dva poraza u ključnim kvalifikacijskim utakmicama u rujnu i to barem djelomično ide na dušu igračima. Utakmica protiv slabašne Poljske tada se morala pobijediti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider