Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oni su budućnost

Šarić već dobio jedno veliko priznanje: Prvi Hrvat u povijesti kojem je to uspjelo

U ponedjeljak navečer NBA će po prvi puta na svečanoj gala večeri dodijeliti inauguralne nagrade za regularni dio sezone, a ususret tome saznali smo prvu petorku rookieja za sezonu 2016/2017.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što je bilo i očekivano, tri finalista u izboru za rookieja godine, Šarić, Embiid i Brogdon također su se našli u najboljoj petorci novaka za prošlu sezonu. Zajedno s njima tu su još bek šuter Sacramento Kingsa Buddy Hield i centar Knicksa Willy Hernangomez.

Dario Šarić je jednoglasno izabran u najbolju rookie petorku, dok Philadelphia po prvi put u povijesti ima dvojicu novaka u najboljih pet. Njih dvojica su ujedno prvi par suigrača, a sedmi u zadnjih 20 godina, koji je izabran u prvu petorku nakon Kevina Duranta i Jeffa Greena u dresu Seattle Supersonicsa.

Iako je prošle sezone odigrao manje od pola utakmica, Joel Embiid nedvojbeno je pokazao MVP potencijal koji je u stanju promijeniti svoju momčad i ligu. U prvoj sezoni za Sixerse prosječno je bio na 20,2 poena, 7,8 skokova i 2,5 blokade po utakmici te postao prvi igrač u povijesti NBA-a koji je bilježio te brojke za manje od 26 minuta na parketu.

Naš Dario Šarić zauzeo je drugo mjesto kod rookieja u poenima (12,8 po utakmici) te treće u skokovima (6,8) i tricama (106). Također je tek jedan od 11-orice igrača koji su prošle sezone bili na prosjeku od minimalno 12,5 poena, šest skokova i dvije asistencije po utakmici, a da su zabili barem 100 trica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider