Košarka
SPORTOVI
Košarka
Od njih mogu naučiti

Dario Šarić: Ako budemo čvrsti, možemo biti nevjerojatna momčad

Dario Šarić je u sinoćnjem porazu Philadelphije u Bostonu (97-108) s 18 koševa i 10 skokova ostvario svoj četvrti ovosezonski ''double-double'' učinak te bio jedan od najzaslužnijih što su oslabljeni Sixersi namučili Celticse u pohodu ka njihovoj 19. ovosezonskoj pobjedi.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobjednik je odlučen tek sredinom posljednje četvrtine, kad je domaća momčad predvođena sjajnim Kyriejem Irvingom u dvije i pol minute s tri koša prednosti (81-78) došla do +11 (90-79). Irving je ubacio 36 koševa, od toga devet u posljednjih šest i pol minuta utakmice, kad Boston nije dopustio 76ersima da se približe.

Gosti su u TD Garden stigli bez svog najboljeg strijelca i skakača Joela Embiida, kojeg u Philadelphiji štede kad se igraju dvije utakmice u dva dana zaredom, a nije bilo ni ozlijeđenog pričuvnog razigravača T. J. McConella. I uz takav hendikep gosti su se dobro nosili protiv najuspješnije momčadi u ligi, a borbenošću svojih igrača zadovoljan je bio i trener Brett Brown, koji je u tom segmentu posebno istaknuo doprinos Darija Šarića.

"Bio je stvarno dobar. Protiv agresivnih Celticsa trebate imati čvrstinu i odlučnost, jer se radi o izrazito fizičkoj momčadi", rekao je Brown.

Šarić je Celticse nazvao nevjerojatnom momčadi i poželio da on i njegovi suigrači nauče nešto od Bostona.

"Teško je igrati protiv njih. No mislim da i naša momčad, nastavi li igrati ovako čvrsto i bude takva svake večeri, može od njih nešto naučiti te isto tako biti nevjerojatna", rekao je Šarić koji je uz dvoznamenkasti broj koševa i skokova imao i četiri asistencije.

J. J. Reddick postigao je 17 koševa, a Ben Simmons je napunio sve statističke stupce sa 15 poena, sedam asistencija, šest skokova i pet osvojenih lopti.

Ipak, teško je bilo popuniti rupu u reketu koja je ostala neigranjem Embiida. To je najbolje iskoristio Bostonov All-Star centar Al Horford završivši utakmicu s 21 košem, osam skokova i pet asistencija. Marcus Morris ubacio je 17, a novak Jayson Tatum 15 koševa za pobjednike.

LeBron James nakon isključenja protiv Miamija pobrinuo se da Cleveland na gostovanju u Atlanti nastavi svoj pobjednički niz, a ponovno je glavnog pomagača imao u Kevinu Loveu. Obrana Cavsa nije bila vrhunska, ali su s ovosezonskim rekordom od 18 pogođenih trica došli do desete uzastopne pobjede (121-114).

Jamesova trica za vodstvo Clevelanda 116-112 na ulazu u posljednje dvije minute utakmice bio je jedan od ključnih trenutaka. LeBron je dvoboj završio s 24 poena, 12 asistencija i šest skokova. Kevin Love postigao je 25 koševa uz 16 skokova za pobjednike, a Dwyane Wade je za 22 minute ubacio 19 poena. Kod Atlante je, već prema običaju, najbolji bio Dennis Schroder s 27 koševa i pet asistencija, dok je Ersan Ilyasova postigao 22 koša.

Ozljeda skočnog zgloba Nikole Jokića u posljednjoj minuti prvog poluvremena nije zaustavila Denver na putu prema tijesnoj domaćoj pobjedi 111-110 nad Chicagom. Najveće zasluge za pobjedu pripadaju Willu Bartonu koji je postavio osobni rekord sa 37 koševa, a postigao je i onaj pobjednički, 3,2 sekunde prije kraja. Barton se probio kroz obranu Bullsa i uspješnim polaganjem okrunio najbolju večer u karijeri. Od svojih 37 koševa, njih šest postigao je u posljednjih 45 sekundi utakmice.

Gary Harris je s 21 košem bio drugi strijelac Nuggetsa, dok su za Chicago po 20 poena ubacili Lauri Markkanen i Robin Lopez.

Iznenađujućom su lakoćom do gostujućih pobjeda stigli Milwaukee u Portlandu (103-91) i Utah kod LA Clippersa (126-107). Bucksi su Trail Blazerse slomili u prve tri četvrtine nakon kojih su imali +21. Khris Middleton ovoga je puta bio najbolji strijelac s 26 koševa, Eric Bledsoe ubacio je 25, a Giannis Antetoukounmpo ''samo'' 20 poena, uz devet skokova, pet asistencija te po tri blokade i osvojene lopte. Jusuf Nurkić je s 25 koševa i 11 skokova bio najbolji igrač Portlanda.

U Los Angelesu su Utah Jazz do četvrte pobjede u nizu predvodili Alec Burks s 28 koševa i Donovan Mitchell s 24, a čak sedmorica igrača gostujuće momčadi imala su dvoznamenkasti učinak. Najbolji igrač oslabljenih Clippersa, koji su igrali bez Blakea Griffina, bio je Austin Rivers s 25 koševa i šest asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider