Košarka
SPORTOVI
Košarka
Brogdon odnio nagradu

Dariju Šariću izmakla titula rookieja godine: Čast mi je što sam bio nominiran

Unatoč brojnim predviđanjima, Dariju Šariću izmakla je titula rookieja godine. Nagrada se dodjeljuje prema izboru 125 američkih novinara za NBA sezonu 2016/2017.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć je u New Yorku održana dodjela nagrada NBA Awards. Nominiranom Dariju Šariću u tijesnoj je borbi izmakla pobjeda, i to od Malcolma Brogdona iz Milwaukee Bucksa kojem je pripala titula Rookie of the Year. Treći nominirani bio je Šarićev suigrač Joel Embiid. Ova nominacija veliko je priznanje Šibenčaninu, koji se u svojoj prvoj NBA sezoni uspio probiti među najbolje novake lige.

Šarić je ove sezone u dresu Sixersa odigrao 81 utakmicu uz prosjek od 12,8 koševa, 6,3 skokova i 2,2 asistencije. Šibenčanin je 14 puta ubacio 20 i više koševa, imao je 10 ''double-doublea'', a najefikasniji je bio protiv Chicago Bullsa kojima je zabio 32 koša.

Nažalost, to nije bilo dovoljno i nagrada je otišla u ruke Brogdonu koji je u 75 utakmica imao prosjek od 10,2 koša, 4,2 asistencije i 2,8 skokova.

Unatoč Darijevu porazu, brojni košarkaški velikani kao što su Shaquille O'Neal i Charles Barkley hvalili su Šarićevu igru i smatrali da je on logičan za rookieja godine. Počast Šariću odao je i Nike, sportski gigant koji ovom uspješnom mladom košarkašu daje podršku već godinama. Uoči dodjele nagrada, Nike je organizirao veliko snimanje sa Šarićem kako bi ovjekovječio poseban trenutak u njegovoj karijeri.

''Iznimna mi je čast što sam bio nominiran za ovu titulu u tako snažnoj konkurenciji. Moj trud i rad kontinuirani su – napredovao sam od svog dolaska u ligu, ali me i dalje čeka puno posla. Naporna sezona je iza mene, a ova nominacija pokazatelj je da se trud i rad isplate. Posebno zahvaljujem i Nikeu koja mi već godinama pruža podršku i pruža vrhunsku opremu u kojoj je svaki trening užitak'', izjavio je Šarić i nadodao:

''Sada se treba okrenuti pripremama za Eurobasket kako bi i s reprezentacijom ostvarili što bolje rezultate.''

Ova nominacija dobar je pokazatelj i za Šarića i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju koju u rujnu čeka nastup na Eurobasketu u Rumunjskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider