Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo mu nije trebalo

NBA-zvijezda propušta Eurobasket: Potukao se u nebitnoj utakmici i slomio šaku

Italija je ostala bez jednog od najvažnijih igrača nakon tučnjave u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaška reprezentacija Italije dobila je velik udarac uoči Eurobasketa koji se igra u rujnu. Danilo Gallinari, njihov ponajbolji igrač, NBA-zvijezda i novi član Los Angeles Clippersa, ozlijedio je ruku u tučnjavi u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske.

Gallinari je nakon jednog okršaja pod košem napao nizozemskog košarkaša Jitoa Koka koji ga je odgurnuo u borbi za poziciju. Talijanski košarkaš na to je potpuno poludio i zadao nekoliko udaraca Koku, a onaj koji je odsjeo na protivnikovoj glavi bio je koban za krilnog igrača Clippersa.

Gallinari je morao napustiti utakmicu i otići u bolnicu pregledati šaku. Talijanski košarkaški savez objavio je da je Gallinari zaradio lom šake te da bi oporavak trebao trajati oko 40 dana, što znači da Gallinari neće nastupiti na Eurobasketu.

Njegova Italija smještena je u skupinu B s Litvom, Gruzijom, Njemačkom, Ukrajinom i domaćinom skupine Izraelom.

Gallinari je nastupao za Assigeco Casalpusterlengu, Nuova Pallacanestro Paviju i Olimpiju Milano prije nego se 2008. kao šesti pick drafta preselio u New York Knickse. U megatradeu za Carmela Anthonyja završio je u Denver Nuggetsima čije je boje branio šest godina, nakon čega je ovoga ljeta postao član Clippersa. U NBA-karijeri na prosjeku je od 15,3 koša i 4,7 skokova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider