Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dojmovi nakon Estonije

Mulaomerović posebno nahvalio jednog igrača: "Praktički smo pobijedili bez Bogdanovića"

Hrvatska je u zadnjim sekundama potvrdila pobjedu protiv Estonije na EuroBasketu 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Damir Mulaomerović nakon teško izborene 73-70 pobjede protiv Estonije kojom je Hrvatska praktički osigurala prolazak u osminu finala Eurobasketa naglasio je kako su njegovi igrači donosili prave odluke u pravo vrijeme.

"Estonija ima odlične šutere i zato smo očekivali tešku utakmicu. No, upravo smo vrijeme donosili prave odluke i zato smo stigli do pobjede", naglasio je Mulaomerović.

Hrvatski izbornik posebno je istaknuo centra Karla Matkovića koji je sa 17 ubačaja bio najefikasniji igrač iako je njegov nastup bio neizvjestan zbog ozljede gležnja koju je zadobio pred kraj prošle utakmice protiv Velike Britanije u subotu.

gol expired Za Amerikanca s hrvatskom putovnicom pritisak ne postoji: "Publika je bila glasna, ali..." divider

"Čestitam svim svojim igračima na borbenosti, a posebno Karlu koji je igrao usprkos ozljedi".

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska ima omjer pobjeda i poraza 2-1 te ju samo čudo može izbaciti iz kruga prve četiri reprezentacije u skupini koje će se plasirati u osminu finala.

Hrvatska praktički osigurala drugi krug

No, u preostale dvije utakmice u skupini, protiv Italije u utorak i Ukrajine u četvrtak Hrvatska će imati priliku osigurati što bolju poziciju pred odlazak u Berlin.

"Sada kad smo osigurali prolazak, očekujem da igramo bolje u nastavku. U ovoj utakmici imali smo previše izgubljenih lopti, a možemo biti sretni i zato jer smo pobijedili praktički bez Bogdanovića", dodao je Mulaomerović.

gol expired Simon kritičan nakon teško izborene pobjede: "Ako ćemo ovako igrati, neće biti dobro" divider

Bogdanović nije imao svoj dan, za 26 minuta prvovedenih na terenu postigao je tek četiri koša uz šut iz igre 1-6 te četiri izgubljene lopte. No, zato je odličan bio Matković koji je imao stopostotni šut 8-8 iz igre za 17 ubačaja.

"Čestitam momčadi koja se borila čitavu utakmicu. Opet smo sporo ušli u utakmicu, to nam se stalno događa i to moramo popraviti. Najveći nam je problem skok u obrani", rekao je Matković nakon utakmice.

Estonija ostala bez šanse za drugi krug

S druge strane, Estonija je ovim porazom pala na omjer 0-3 i ostala bez izgleda za prolazak dalje, a ovo joj je bio drugi neuspjeh u neizvjesnoj završnici. U subotu je i od Ukrajine izgubila sa 73-74.

"Drugi dan zaredom ostali smo malo 'kratki' usprkos velikom trudu kako igrača tako i navijača. U završnici nam je ponestalo energije i zato smo promašili dobre šutove. Nadam se kako ćemo jednog dana izvući i nešto pozitivno iz ovih poraza", izjavio je estonski izbornik Jukka Toijala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider