Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogata igračka karijera

Damir Mulaomerović imenovan Mršićevim nasljednikom

Nakon što su HKS i donedavni izbornik Veljko Mršić prošlog tjedna dogovorili sporazumni raskid ugovora, Upravni odbor HKS-a je na elektroničkoj sjednici održanoj tijekom vikenda za Mršićevog nasljednika imenovao Damira Mulaomerovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljeni hrvatski košarkaš, a danas trener hrvatskog premijerligaša Cedevite Junior Damir Mulaomerović izabran je za novog izbornika muške seniorske reprezentacije, objavio je u ponedjeljak Hrvatski košarkaški savez (HKS).

Nakon što su HKS i donedavni izbornik Veljko Mršić prošlog tjedna dogovorili sporazumni raskid ugovora, Upravni odbor HKS-a je na elektroničkoj sjednici održanoj tijekom vikenda za Mršićevog nasljednika imenovao Mulaomerovića, koji je bio dio stručnog stožera reprezentacije u svojstvu prvog pomoćnika prijašnjeg izbornika, stoji u službenom priopćenju HKS-a.

U bogatoj igračkoj karijeri, koju je započeo u tuzlanskoj Slobodi, a početkom 90-ih godina prošlog stoljeća nastavio u Ciboni, Mulaomerović je najveći uspjeh ostvario 2002. kad je u s atenskim Panathinaikosom osvojio Euroligu. Osim toga, hrvatski reprezentativac je igrao za europske košarkaške velikane Olympiacos, Anadolu Efes, Real Madrid, bolonjski Fortitudo te grčki PAOK. Igračku karijeru je završio u dresu Zagreba s kojim je bio prvak Hrvatske.

Trenersku karijeru je 2013. započeo u tuzlanskoj Slobodi, a nastavio 2015. u Ciboni. Tijekom boravka u Ciboni godinu dana je vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Jednu sezonu (2018./2019.) je vodio kosovsku Prištinu, a istovremeno bio i izbornik reprezentacije Kosova. Od svibnja prošle godine Mulaomerović je trener prve momčadi Cedevite Junior.

Novi izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije bit će u srijedu, 25. siječnja, predstavljen na konferenciji za medije u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider