Košarka
SPORTOVI
Košarka
Srušili rekorde

Curry prestigao Raya Allena, a Dončić NBA velikane Jordana, Magica i Birda

Stephen Curry je postao najbolji strijelac trica u povijesti NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stephen Curry je postao najbolji strijelac trica u povijesti NBA, uključivši i regularni dio sezone i doigravanja, nakon što je sinoć zabio čak devet trica za ukupni učinak od 40 koševa u domaćoj pobjedi Golden State Warriorsa od 119-93 nad Chicago Bullsima.

Curry je tako stigao do brojke od 3.366 trica (u 886 utakmica), što je za osam bolje od rekorda kojeg je držao Ray Allen (ostvarenog u više utakmica - 1.471). Košarkašu Warriorsa sada preostaje samo da nadmaši Allenov broj trica zabijenih u regularnom dijelu sezone - 2.973. Curry ih sada ima 2.896

Andrew Wiggins je dodao 15 koševa za sedmu uzastopnu pobjedu Warriorsa, a Kevon Looney je ugrabio deset skokova.

Kod Chicaga najbolji pojedinac bio je Zach LaVine sa 23 ubačaja, dok je DeMar DeRozan upisao 18.

Učinak od 40 koševa je 52. takav u Curryjevoj karijeri. Curry je zabio devet ili više trica 36 puta u što je NBA rekord. James Harden i Damian Lillard su izjednačeni na drugom mjestu.

Denver Nuggets su također kod kuće sa 105-96 bili bolji od Atlanta Hawksa, a do pobjede ih je vodio Nikola Jokić, koji se vratio na teren nakon suspenzije od jedne utakmice, sa 22 koša, 19 skokova i deset asistencija.

Jokiću je ovo 59. triple-double u karijeri čime se izjednačio s Larryjem Birdom na osmom mjestu. Aaron Gordon je ubacio 23 koša, a Jeff Green 16 za četvrtu uzastopnu pobjedu Denvera.

Atlanti nije pomoglo ni 30 koševa Traea Younga koji je tome pridodao devet asistencija.

Minnesota Timberwolves su u Los Angelesu nanijeli Lakersima treći poraz u zadnjih pet utakmica savladavši ih sa 107-83.

Karl-Anthony Towns je zabio 18 koševa od ukupno 29 u trećoj četvrtini, a D'Angelo Russell je ubacio 22.

U redovima Lakersa najbolji je bio Anthony Davis sa 22 koša i osam skokovima, dok je Russell Westbrook upisao 20 poena.

U jedinoj utakmici koja je sinoć odlučena nakon produžetaka Boston Celtics su na svom terenu sa 122-113 pobijedili aktualne prvake Milwaukee Bucks.

Dennis Schroder je zabio 38 koševa za Boston, a Jayson Tatum 27 uz 11 skokova. Milwaukee, koji je bio bez svoje dvije zvijezde Giannisa Antetokounmpoa i Khrisa Middletona, predvodio je Bobby Portis sa 22 pogotka.

Brooklyn Nets su na krilima raspoloženog Jamesa Hardena na gostovanju sa 120-112 svladali New Orleans Pelicanse. Harden je utakmicu završio sa 39 koševa i 12 asistencija. Kevin Durant je dodao 28 koševa, a Joe Harris 24 za sedmu pobjedu Netsa u zadnjih osam utakmica.

Portland Trail Blazers su nanijeli deseti poraz zaredom Houston Rocketsima od kojih su bili bolji sa 104-92. a Oklahoma City Thunder su sa 105-103 pobijedili Sacramento Kingse zahvaljujući Luguentzu Dortu koji je zabio polaganje u zadnjim sekundama utakmice.

Dallas Mavericks su u gostima sa 123-109 bili bolji od San Antonio Spursa, a do pobjede ih je vodio Kristaps Porzingis sa 32 koša dok je Luka Dončić pobjedi pridonio s triple-doubleom - 32 koša, 15 asistencija i 12 skokova.

Dončiću je ovo bila 18. utakmica s triple-double učinkom, a da je uz to postigao najmanje 30 koševa. Slovenski košarkaš time je prestigao NBA velikane Jordana, Magica i Birda, koji su imali po 17 takvih utakmica.

Charlotte Hornets su kod kuće sa 104-96 nadigrali New York Knickse i to nakon što su nadoknadili zaostatak od 16 koševa iz prvog poluvremena.

Cleveland Cavaliers su sa 98-78 bili bolji od Detroit Pistonsa, a Phoenix Suns sa 119-94 od Memphis Grizzliesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider