Košarka
SPORTOVI
Košarka
Memphis bio blizu

Clippersi vode 2-0, Bullsi pobijedili u Brooklynu

U noći s ponedjeljka na utorak košarkaši Chicago Bullsa napravili su, od svih momčadi dosad, prvi break doigravanja u NBA ligi, a ni Memphis Grizzliesi nisu bili daleko od toga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treća četvrtina bila je kobna za Brooklyn Netse u dvoboju prvog kruga doigravanja Istočne koferencije s Bullsima, koji su izgubili 90-82. Naime, u tih 12 minuta domaći su košarkaši ubacili svega 11 poena, te pritom šutirali 2-19 iz igre. Tome je kumovala i sjajna obrana Bullsa, u kojoj je po tko zna koji put ove sezone briljirao Joakim Noah.

U samoj završnici utakmice Netsi su došli na svega četiri koša zaostatka s dvije vezane trice Joea Johnsona, no Chicago nakon toga ponovno steže obranu, dok na drugoj strani ubacuje u dva napada zaredom i rješava utakmicu.

Luol Deng predvodio je pobjedničku momčad s 15 poena, dok je Noah za svega 25 i po minuta upisao 11 poena, 10 skokova, tri asistencije i dvije blokade! Najbolji Nets bio je Brook Lopez s 21 košem i pet skokova, ali većina tog učinka ostvarena je u prvom dijelu.
Serija, koja se igra do četiri pobjede, sada seli u Chicago, a prva utakmica je na rasporedu u četvrtak.

Memphis je bio vrlo blizu breaka u drugoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije, ali im je sve upropastio razigravač Los Angeles Clippersa Chris Paul košem desetinku sekunde prije kraja za pobjedu 93-91.

Paul je bio i junak susreta s 24 poena i devet asistencija, dok je Blake Griffin pridodao 21 koš uz osam skokova. Recimo i da je Paul u posljednje tri minute i 46 sekundi utakmice ubacio osam uzastopnih poena, te doslovno sam nosio Clipperse do pobjede.

Kod Memphisa je sjajnu utakmicu odigrao Mike Conley koji je ubacio osobni rekord u doigravanju, 28 poena, te upisao devet asistencija. Slabu je utakmicu ponovno odigrao možda i ključni čovjek Memphisa Zach Randolph, koji je ubacio 10 poena i upisao 8 skokova (sedam u nastavku utakmice), ali i skupio pet osobnih pogrešaka zbog čega je igrao svega 30 minuta.

Clippersi, koji sada imaju 2-0 u seriji, u četvrtak gostuju u Memphisu u sklopu treće utakmice.(TS)

NBA doigravanje, 1. krug:

Istočna konferencija
Brooklyn - Chicago 82-90 (Lopez 21k, 5s, Johnson 17k, 4s, 4a / Deng 15k, 10s, 4a, Boozer 13k, 12s)
Serija je izjednačena 1-1

Zapadna konferencija
LA Clippers - Memphis 93-91 (Paul 24k, 9a, Griffin 21k, 8s / Conley 28k, 9a, M. Gasol 17k, 7s)
LA Clippersi vode u seriji 2-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider